Създай си уникален козметичен бранд

Дори и да си е само за твое ползване
Създай си уникален козметичен бранд

Разновидности на козметиката са се появили още в ранните цивилизации. Още тогава се осъзнавало, че подобряването на външния вид помага при търсенето на партньор. Днес козметичната индустрия се е развила драстично в сравнение с първите наченки на козметика в древния свят. Но това води със себе си до употребата на съмнителни химически съставки за направата на тази козметика.

Дори и да не си професионален химик можеш да си сътвориш своя импровизирана лаборатория, в която да създаваш собствени уникални продукти. Освен, че ще имаш възможност да кръстиш крайния продукт както пожелаеш, ще имаш и пълната отговорност върху всички етапи на производството и вложените ресурси. Просто ще си е нещо твое. Ето и няколко здравословни и икономични идеи за домашен грим.

Спирала за очи. Ако се загледаш в състава на една спирала, ще забележиш доста дълъг списък от знайни и (повечето) незнайни вещества. Със своята домашна спирала ще знаеш точно какво слагаш върху миглите си. Гел алое вера и активен въглен са достатъчни, за да постигнеш желания ефект. Намират се в аптеките и не са скъпи. Може да се добави и витамин E. С готовата смес може да се напълни флакон от стара спирала или просто някакъв съд по твое усмотрение, но четката за нанасяне е задължителна.

Очна линия. Добре е да се внимава, когато става въпрос за очи. Не случайно се използва изразът "да пазиш нещо като очите си". Гримовете за тази част на лицето, обаче, не помагат в пазенето на зрителния орган. За да не попадат там съставки, които могат да навредят по някакъв начин, може да се използват  безвредните кокосово масло, какаово масло и активен въглен за домашна очна линия. Двете масла се смесват в равни части и се добавя активен въглен.

Балсам за устни. Може да се експериментира с различни съставки, но е добре да знаеш буквално какво влиза в устата ти. Затова ето предложения, които спокойно можеш да използваш, без да се притесняваш, че не знаеш какво ядеш (все пак балсамът за устни в повечето случаи бива изяден). От 2 с.л. кокосово масло, 1 с.л. какаово масло, 3 капки етерично масло за аромат може да се направи страхотен балсам за устни. Кокосовото масло леко се загрява, за да се разтопи и към него се прибавя какаовото масло. Добавя се етеричното масло и се разбърква. Медът също е ценна съставка, от която може да се възползваш при създаването на този продукт. Сместа се изсипва в празна гилза, бурканче или друг съд и се оставя в хладилник да се стегне.

Втори балсам за устни. Още една рецепта за балсам за привържениците на ментата и шоколада. Тук са приложими повечко съставки, но в името на ментово-шоколадовото удоволствие. 1/2 с.л. кокосово масло, 1/2 с.л. какаово масло, ½ с.л. масло от ши, ½ ч.л. мед, 1 ч.л. какао на прах и 3 капки ментово етерично масло са нужни за направата. Разтапят се какаовото масло, кокосовото масло и маслото от ши и се разбъркват. Добавят се етеричното масло, медът и какаото и отново се разбърква. Когато сместа стане хомогенна, се изсипва в подходящ съд и се оставя да се стегне. След това остава да се радваш на уникалния си ръчно направен балсам.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април