Сложете лейкопласт на френския си маникюр, за да е здрав и хубав

Този трик в лакирането ще ви хареса, сигурни сме
Сложете лейкопласт на френския си маникюр, за да е здрав и хубав

Много, много обичам френския маникюр! Смятам го за изключително непретенциозна и в същото време - атрактивна, декорация за ноктите. Френчът, както още го наричат, може да се носи и в ежедневието, и по време на официални поводи. Истинска класика е, един вид.

Предпочитам го през зимата, защото тогава лаковото покритие съхне по-трудно, а когато маникюрът е деликатен (не яркочервен, например) и неангажиращ, евентуални щети по него не си личат толкова.

Проблемът е, че нямам нито финансовата, нито физическата възможност да ходя да ми го правят редовно в салон за красота. Затова напоследък се амбицирах да се науча сама да си го спретвам. Нещо повече, разтърсих се в интернет, за да открия интересни трикове, които да улеснят процедурата.

Така попаднах на готината идея на младата блогърка Клер от De Luna. Същата използва, представете си!, лейкопласт, за да направи перфектна линията на върха на нокътя, характерна за тази украса.

Лейкопласт, да. Важно е той да е прозрачен и да е по-възможност с размери 1.9 см на 7.6 см (абе, трябва да е един от най-малките).

След като нанесе основата и се увери, че последната е суха, Клер поставя лепенката върху нокътя, оставяйки свободна тънка линия в края му. После мадамата "чертае" отгоре с друг цвят лак. Изчаква няколко минути всичко да изсъхне качествено и издърпва контролирано лейкопласта. Но внимание! Тук посоката на дърпане трябва да е нагоре и към кутикула, а не към върха на нокътя. И готово - резултатът е френски маникюр за чудо и приказ.

1155827De Luna

Същото се повтаря с останалите пръсти. Топ лакът е задължителен за край, за да фиксира творението. Как мислите: да пробвам ли този трик? Аз казвам... да!  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април