Скъпите козметични продукти си намериха майстора

Хайде да видим как!
Скъпите козметични продукти си намериха майстора

Приемете един съвет от нас: когато става въпрос за грижа за кожата и за косата, не щадете средства. Качествените козметични продукти са скъпи. За щастие, някои от тях все пак могат да бъдат заменени от по-евтини алтернативи, при това - натурални. 

Момичетата от Jenite.bg са направили ей този стегнат списък с нещица за разкрасяване, които могат да олекотят бюджета ви:  

Бебешка пудра вместо сух шампоан
Не е необходимо да се превръщате в роб на дългата и мазна коса. Къпането всеки ден просто не е вариант. Не само защото не е полезно, но е и времеемко.

Сухите шампоани могат да бъдат спасението за втори-трети ден. Тези на пазара обаче или са скъпи, или имат много тежък аромат.

Решението: заменете ги с най-обикновена бебешка пудра. Нанасяте в корените и готово! Ако косата ви е по-тъмна, смесете с малко какао на прах.

Може да го използвате още за… ограничаване на неприятната миризма на обувките.

Просто слагате малко пудра в тях и ги оставяте да престоят така през нощта.

Кокосово масло вместо мицеларна вода
В момента на мода е мицеларната вода, която има славата на най-добрия дегримьор. Но не само. Тя притежава силни антибактериални свойства и спомага за регулиране на мастната секреция. Без да оспорваме достойнствата й обаче, тя може да бъде доста скъпа.

Истината е, че за премахване на грима може да се ползва и ... кокосово масло. То също не струва стотинки, но има мултифункционална употреба. 

Може да го употребявате още за… маска за коса.

След затопляне на водна баня се получава страхотна кокосова маска за коса.

Бебешко олио вместо олио за след кола маска
Ние сме страхотни фенове на бебешката козметика заради изчистените формули с минимални алергични реакции.

Ако си правите домашна кола маска, със сигурност сте се сблъсквали с проблема как да се премахнат остатъците. Вместо да купувате специално олио, използвайте бебешко такова.

Може да го използвате още за… олио за тяло.

Е, това вече не е много оригинална идея, нали? Трябва да знаете обаче, че бебешкото олио е главен герой в борбата със стриите, което го прави най-добър приятел на жените.

***

Хоп! Списъкът продължава в любопитния материал на jenite. Още от тях може да откриете във фейсбук страницата им

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април