Свеж и палав грим за лятото

О, да!
Свеж и палав грим за лятото

Хей, момичета, още ли търсите подходящ макиаж за настоящия сезон? Защо не казвате! Девойките от страхотния женски сайт Jenite.bg са тук и ще ви помогнат в избора на летен грим. 

Мацките съветват да разнообразите ежедневния си грим, като включите в него морско-синьо, зелено, жълто или розово. Защото тези цветове ще озарят лицето ви и ще го направят по-лятно.

Ето как:

Лице

Jenite не ви препоръчват да използвате фон дьо тен или какъвто и да е било кремообразен покривен продукт върху кожата на лицето си. Причината: външната обвивка се омазнява през лятото и няма нужда от допълнително утежняване и запушване на порите. 

Ако все пак искате да прикриете някое несъвършенство като тъмни кръгове или пъпка, използвайте коректор - просто не прекалявайте. Напълно достатъчно е да напудрите зоните, за да не лъщят, напомнят любимите ни редакторки. 

Не забравяйте и продукта със слънцезащитен фактор.

Устни

Достатъчен е обикновен вазелинов балсам с UV защита или любимият ви гланц.

Очи 

Като основен нанесете телесен цвят върху целия клепач, а в сгъвката и края на окото - матов тъмнокафяв. По този начин го издължавате и подчертавате.

От вътрешния ъгъл на долния клепач в посока навън, нанесете синьо-зелен или тюркоазен цвят, като запазвате външния край на окото чист. Там нанесете друг ярък цвят, ако целите гримът да стане цветен и свеж, или по-тъмен нюанс на вече нанесения цвят. Прелейте добре.

В основата на горните мигли поставете очна линия или черен молив. Така ще изглеждат по-гъсти. Финалният щрих е спиралата.

Готово! 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април