Самодивска прическа

Ще омагьосате всички с нея
Самодивска прическа

Колегите ни от страхотния блог Free People Blog имат ново предложение за оформяне на гривата. В типичен техен стил, въпросната прическа може да се похвали със стабилен бохемски профил, но в същото време е стилна и красива. Тя е подходяща за дълги и буйни гриви, които имат нужда от леко "опитомяване".

И така. Нека пристъпим към направата ѝ, искате ли?

1. Най-напред, можем да обработим косата с малко сух шампоан, за да я освежим и да ѝ подарим обем.

2. Сега ще я разделим на път в средата. От едната страна, точно зад ухото, ще започнем да сплитаме по-дебеличка плитка в посока към челото. Когато стигнем до края, ще я завържем с ластик. Ще повторим сплитането и от другата страна на главата. Ще пораздърпаме готовите плитки, за да създадем илюзията, че са по-обемисти.

3. После ще ги кръстосаме над челото, пред линията на гривата. Ще ги закрепим и фиксираме с фибички. Може да ни отнеме малко повече време да ги нагласим, но ще се справим. Ще завършим процедурата с лак за коса, по желание. 

В допълнение, можем да се погрижим за веждите си, като ги запълним с молив или със сенки в съответния цвят, за изглеждат по-дебели (и бохемски). Хоп! Слагаме и малко гланц за устни и сме готови.

Вижте целия инструктаж стъпка по стъпка във видеото по-долу:

ключови думи:
прическа плитки

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април