Розмаринът обича косата ви

И ще ѝ помогне да расте здрава и дълга
Розмаринът обича косата ви

Трябва да ви кажа, че от всички домашни процедури за красота ценя най-много тези за... косата. Не само, защото обичам гривата си, а защото въпросните терапии са някак, как да кажа, по-безопасни, сравнени с онези, които могат да се приложат за кожата, например. Разбира се, тук също трябва много да се внимава с нещата, с които се мажем, но рисковете сякаш са по-малко.

По този повод, днес ще представя на вашето внимание още една чудна процедура за кичурите. Същата е особено подходяща за стимулиране на растежа и за сдобиване с неустоим блясък.

За да си я спретнете, ще са ви необходими:

- 2 чаени лъжички натрошени сушени листенца от розмарин

- около 300 мл топла вода

Начинът на действие е следният: листенцата се комбинират с водата и се оставят за няколко минути да се накиснат. Косата се изполива с въпросната смес - от краищата до скалпа. Може да се направи и лек масаж на последния при желание за спа глезотии. Тъй като течността не е мазна, тя няма нужда дори да се измива допълнително (само да се изполее), така че може да се ползва и след шампониране, върху вече чиста коса.

Хубаво е розмариновата терапия да се осъществява поне веднъж седмично, а ако реализирате от нея общо 3-4 процедури на седмична база, ще е най-добре. Очаквайте от розмарина да направи всичко възможно по силите си, за да имате като краен резултат хубава и дълга грива.

Е, опитайте! Дано и при вас има резултат :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април