Плосък корем без спортуване

Плосък корем без спортуване

Не бройте калориите

1778539

Това е най-голямата грешка на всички "отслабващи”. Често те се отказват от калорични според тях продукти в полза на "диетичните”, като при това се лишават от огромно количество витамини и микроелементи, необходими на организма за поддържане на храносмилателната система. В същото време така можете да започнете да поемате "празни” калории, които дори и в малки количества да се натрупат във вид на сантиметри по талията, без да утолят глада.

Менюто ви трябва да е съставено от продукти, богати на белтъчини, влакнини и мононенаситени мастни киселини

Тези продукти трябва да станат основни за вас, всяко едно хранене трябва да се гради върху тях. Такива са например яйцата (богати на витамин В4), плодове и зелечуци с червен цвят (съдържат антиоксиданти, които влияят добре на метаболизма и забавят стареенето), зехтинът (ускорява процеса на изгаряне на калориите), салатите, зелените подправки, листните зеленчуци, броколито, аспержите, зелето, чушките, месото и рибата (стига да не са мазни – те съдържат белтъчини, необходими за нарастване на мускулната маса) и подправките (ускоряват метаболизма). Основна особеност на всички тези продукти е, че влияят ползотворно на храносмилателната система и потискат гена, отговорен за натрупването на тлъстини в областта на талията.

 

Пийте зелен чай

1778542

Това трябва да стане любимата ви напитка, заменете изцяло черния чай със зелен. Съдържащите се в зеления чай антиоксиданти кахетини спомагат за по-бързо изгаряне на тлъстините по корема, а точно това е, което ни трябва. Ако добавите в чая си и подправки – например пресен джинджифил или канела – освен отслабване ще получите и детоксикация.


Не отказвайте напълно мазнините и въглехидратите

Наистина е необходимо да ограничите количеството им, но те все пак трябва да присъстват в менюто ви. Най-добре ще е да са от растителен произход. Допускат се и мазнини, съдържащи се в рибата. Що се отнася до въглехидратите, то откажете категорично сладкишите и тестените изделия и консумирайте в ограничени количества плодове и зърнени храни, най-добре през първата половина от деня.


Хранете се през определени интервали

1778540

Интервалите между храненията трябва да бъдат кратки. Най-добре е да ядете 5-6 пъти на ден на малки порции. Това е необходимо за ускоряване на метаболизма, който играе важна роля за отслабването и плоското коремче.

Не отслабвайте твърде бързо

1778541

Запомнете – трябва да сваляте не повече от 200 гр. живо тегло на ден (това прави максимум 1.5 кг. Седмично). В противен случай ще се стигне до нарушения на функциите на организма, гадене, световъртеж и лошо общо самочувствие.

 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април