Паста за зъби за домашно

Да си измием зъбите с безопасни и ефективни продукти
Паста за зъби за домашно

Замисляли ли сте се какво съдържа пастата ви за зъби? Нефтопродукти, съпътстващи газове и каменовъглени смоли са част от съставките, от които се извличат синтетичните витамини, използвани в пастите. Звучи ви гот? Тогава продължавайте да си купувате паста за зъби, направена от същите неща, от които се произвеждат гуми и пластмасови кофи.

Ако ли не сте навитаци да извършвате устната си хигиена със съмнителни вещества, ще ви представя натурална алтернатива, с която ще се чувствате не по-малко свежи. А и спокойни, че не слагате в устата си Менделеевата таблица.

И така, нужни са ½ ч. ч. кокосово масло, 1 с. л. сода за хляб, 10–20 капки ментово етерично масло. Ако кокосовото масло е в твърдо състояние, леко се затопля, за да се втечни, и содата и ментовото масло се изсипват при него. Трите неща се разбъркват. Сместа се поставя в подходящ съд (бурканче например). За да не бъде течна, пастата може да се държи в хладилник, където кокосовото масло остава твърдо. Не е проблем и да е течна и четката за зъби да се потапя в течността.

Ето и какви свойства имат нашите продукти:

Ментово масло – действа антисептично, разхладително и освежаващо.

Кокосово масло – убива бактериите и нормализира pH –то.

Сода – има избелващо действие

Остава само да изпробвате уникалната си и безвредна паста за зъби и да ни се похвалите на фейсбук страницата ни.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май