От пластмасовите извивки на кукла до дебелото туловище на Дядо Коледа

Фотошоп дал, фотошоп взел
От пластмасовите извивки на кукла до дебелото туловище на Дядо Коледа

Нормално е да се дразните, когато от всички уебсайтове и списания ви заливат изображения, които сякаш са били заснети в някой музей на восъчните фигури.

Нормално е, защото те са всичко друго, но не и нормални. Така се получава, когато вземеш един човек с правилната генетика и посветиш цялото му време на едничката цел да изглежда добре, като му плащаш за това. Добави правилните пластични процедури, перфектните грим и осветление, професионално заснемане. Избери най-добрия от стотици направени кадри. Промени всичко това до още по-голяма неузнаваемост с помощта на фотошоп и ще получиш нещо, което поради липсата на по-удачно сравнение ще наречем "реалистична анимация".

Преди време ви бяхме показали как разликата между един такъв кадър и истинското лице на модела може да бъде потресаваща. Наскоро пък едно видео, което плъзна из интернет, демонстрира как с помощта на съответните умения и фотошоп една жена може да се трансформира от нормално изглеждаща в стереотипно съвършена.

За щастие се намират креативни хора с подходящото чувство за хумор, които да обърнат една крайност в друга и по този начин да натрият носа на масмедиите с пластмасовите фотомодели. В случая от рекламната агенция Victors&Spoils взимат фотошопнатото изображение на мацката от предното видео и показват как финото й тяло за броени минути може да бъде превърнато в огромното туловище на Дядо Коледа и за капак на всичко да бъде окичено с легендарната му бяла брада и очилцата.

Защото добрият старец е точно толкова истински, колкото и всичко, което виждате по кориците. Защото фотошоп може да дава много, но е в състояние да взима още повече.

Не се поддавайте на манипулации - графични или каквито и да било други. Идват празници - бъдете щастливи и се радвайте, че не сте изляти по калъп :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май