Освежете лицето си с масаж

Ще съхраните и младостта си по-дълго!
Освежете лицето си с масаж

Стремежът на всички дами е да запазят колкото се може по-дълго младоликата си кожа независимо на колко са години. За щастие има много трикове, които могат да се прилагат успешно, за да съхраним свежестта и младостта си.

Имайте предвид, че скъпите кремове не винаги са сигурна гаранция, че ще съхраните свежестта на кожата.

Предлагам ви гимнастика изготвена от колегите от шведският интернетен сайт Bra vardag.

В случай, че ги прилагате всяка сутрин по няколко минути при нанасянето на ежедневния крем, съвсем скоро кожата ви ще изглежда тонизирана и свежа.

Добре е масажът да е с внимателни движения. Масажирайте нежно!

1536692Bra vardag

Не нанасяйте твърде много крем върху лицето си, тъй като рискувате да запушите порите. Нанасянето на крема с помощта на масаж не трябва да надвишава обичайното количество, което нанасяте сутрин след баня. 

1536691Bra vardag

Първа стъпка:
Поставете дланите на шията и с върховете на пръстите започнете да ги плъзгате нагоре към ушите. След което отново нагоре. Избягвайте да масажирате щитовидната жлеза! Направете упражнението 5 пъти от всяка страна на врата.

1536693Bra vardag

Втора стъпка:
Поставете палците си точно под скулите, след което приплъзнете пръстите си – издърпвайки кожата към ушите. Повторете това упражнение 5 пъти.



1536695Bra vardag

Трета стъпка:
Поставете палците си точно под скулите и останалите пръсти на ръцете на бузите. Бавно изтеглете ръцете и пръстите нагоре към ушите. Повторете това упражнение 5 пъти.


1536690Bra vardag

Четвърта стъпка:
Направете масаж на кожата под очите с върховете на пръстите – три пъти по часовниковата стрелка и три пъти обратно на часовниковата стрелка.


1536694Bra vardag

Пета стъпка:
Поставете пръстите по средата на челото, точно над веждите и масажирайте челото си нагоре и към слепоочията. Започнете отново и повторете 5 пъти.

1536689Bra vardag

Шеста стъпка:
Поставете два или три пръста на моста между носа и масажирайте областта между веждите.

1536696Bra vardag

След като приключите с всички шест етапа, които реално няма да ви отнемат повече от 5 минути ще се чувствате изключително освежени. Опитайте се да превърнете тези 6 упражнения във всекидневен навик, който ще поддържа свежестта на кожата и вечната ви младост дълги години.

Имайте предвид, че след този масаж ще подобрите кръвообращението на лицето си, а и ще имате по-сериозен контрол върху мимиките през целия ден.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април