Обуздай очната линия

С ей тези съвети
Обуздай очната линия

Когато стане въпрос за гримиране, веднага се сещаме за страхотните момичета от Jenite.bg - те определено знаят как да боравят с макиажа. 

Даже само преди броени дни споделиха с нас един подробен инструктаж за лесното и овладяно нанасяне на очна линия. Гмурнете се в следващите редове, за да научите да очертавате очите си правилно и красиво:  

Основа

Ако сте новаци в поставянето на очна линия и искате да постигнете класическия вариант, в който тя нежно подчертава горния клепач, карайки миглите да изпъкнат, то това е вашата "рецепта" за перфектно нанасяне.

Като за начало изберете подходящия за вас вид продукт. Експериментирайте, за да откриете с каква очна линия се сработвате най-добре - течна, тип писалка или пък гелообразна, нанесена със скосена четка. Ако нито един от тези продукти не е "вашият", винаги може да използвате и добре подострен молив за очи.

Започнете с вътрешния ъгъл на окото и постепенно изтегляйте към външния, следвайки линията на горните мигли. За да се предпазите от евентуално разкривяване, опрете лакътя си на твърда повърхност и с другата ръка леко придърпайте клепача встрани. Ако все пак линията не е напълно права, то леко я опушете с помощта на скосена четка за грим или клечка за уши.

Според резултата, който искате да постигнете, удебелете линията във външния ъгъл или пък изтеглете "опашка", за да постигнете така наречения котешки поглед. А ето и няколко съвета как да оформите очната си линия според характерните особености на лицето си.

1009086Become Gorgeous
При раздалечени очи
Направете класическа очна линия от вътрешния до външния ъгъл на горните мигли. След това внимателно подчертайте и външната ⅓ от линията под долните мигли.

При сближени очи
В този случай очертайте горната линия като я удебелите във външния ъгъл и внимателно я издължите. Долния клепач оставете чист или съвсем леко подчертан със сенки в неутрален тон.

При малки очи
Смело очертайте горната линия на миглите, но в никакъв случай не нанасяйте продукт във водната линия на окото.

1009084Become Gorgeous


Още любопитни съвети за красота: 

Сенките, които отиват на потъмнялата кожа

Невероятна техника за рисуване върху ноктите

Ако тази статия ви е била полезна и интересна, присъединете се към Jenite.bg във фейсбук!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април