Не на двойната брадичка!

С тези три лесни упражнения
Не на двойната брадичка!

Двойната брадичка никак не е привлекателна. Ако ви е дошло "до гуша" от неудобството да я имате, изпълнявайте тези упражнения. Те ще ви помогнат да се отървете от нея или поне да я намалите видимо, но за оптимални резултати, трябва редовно да ги практикувате.

Освобождаване на челюстта

Застанете в седнало или право положение и изправете гръбнака. Движете челюстта си нагоре и надолу, все едно дъвчете, но със затворена уста. Вдишайте дълбоко през носа и издишайте. Когато издишате, отворете устата си възможно най-широко, като върха на езика се намира зад долната челюст. Задръжте в тази позиция. Вдишайте и след това издишайте така, че да се чуе "аххххх". Цялото това упражнение изпълнявате минута и половина. Починете си и повторете още веднъж.

Гълъб

1523846Thinkstock/Guliver

Сложете палеца си под челюстната кост на мястото преди да направи завой нагоре към ухото. Сложете показалеца на същото място, но на противоположната челюст. Докато държите ръката си така, натиснете с врата и главата срещу ръката. Задръжте в тази позиция 30 секунди. След това махнете ръката си и отпуснете врата и главата. Повторете още два пъти като направите кратки почивки между трите "рунда".

Висяща глава

Легнете по лице на леглото си като врата се намира на ръба на леглото и отпуснете главата. Без да движите раменете, свивайте бавно мускулите на врата така, че брадичката да се приближава към гръдния кош. Задръжте така за 10 секунди. След това се отпуснете и се върнете в начална позиция. Това е един рунд, направете общо 3 серии по 2 рунда. Между всеки рунд заставайте в седнало положение, така няма да ви се завие свят. 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май