Натурални съвети за красота от цял свят

Или как жените от различните краища по земята са свикнали да се разкрасяват
Натурални съвети за красота от цял свят

Мили дами, 8-ми март мина, но това не означава, че имате право да занемарявате грижата за себе си. Ни най-малко.

Не обръщайте гръб на разкрасителните процедури и намирайте време да си ги причинявате редовно. Междувременно, девойките от любимия ни женски сайт Jenite.bg ще ви разкажат какви средства ползват жените по света, за да се поддържат в спретнат и очарователен външен вид. 

Нека околосветското пътешествие по красота започне... сега: 

Австралия

Знаете ли, че аборигенките от древни времена използват екстракт от бял равнец в грижата за кожата си? Той лекува белези и раздразнения и е незаменим помощник в борбата със стриите. Има силно овлажняващи и успокояващи свойства.

Чили

Чилийките пък дължат блясъка и еластичността на кожата си на червеното грозде. От него те правят каша, която смесват с 2 с.л. брашно. Получената смес нанасят като маска, която престоява на лицето 10-ина минути. Благодарение на антиоксидантите, които се съдържат в гроздето, кожата възвръща своя свеж и младежки вид.

Доминиканска република

Доминиканките са известни с невероятно здравите си нокти. Тайната им е много проста и се нарича... чесън. Според рецептата, трябва да счукате няколко скилидки, след което да ги смесите с безцветен лак. Полученият заздравител трябва да "отлежи" 10-ина дни, след което можете да го нанасяте върху ноктите си. Не се тревожете за евентуална неприятна миризма - тя изветрява много бързо.

Япония

Сушито набира все по-голяма популярност и в България. Японките обаче използват водораслите, наречени нори, не само за обвиване на любимото си ястие. Те ги варят във вода, след което нанасят получения "бульон” върху косата. Водораслите съдържат ценни витамини и минерали и имат изразено подхранващо действие.

Гърция

Нашите съседки се славят надлъж и нашир с красивата си кожа. Те дължат прекрасния ѝ вид на хранителния си режим, а именно - на така популярната напоследък средиземноморска диета. Включете и вие в ежедневното си меню много зеленчуци, риба и зехтин. Ще се изненадате от резултата върху кожата си!

Израел

Дамите от Израел са верни почитателки на морската сол. Тя премахва токсините и лекува кожни раздразнения. Любимият им скраб за тяло може да си приготвите от 1/2 ч.ч. морска сол, 1/2 ч.ч. масажно масло, 10-15 капки лавандулово масло и щипка водорасли на прах.

Италия

Италианките дължат блясъка и здравия вид на косата си на една много лесна маска. Просто смесете 1 ч.ч. кисело мляко с 1 с.л. зехтин. Йогуртът съдържа ценни подхранващи протеини, а маслиновото масло е известно със своите хидратиращи и овлажняващи свойства. Нанесете маската след шампоана, постойте с нея 5 минути и отмийте с топла вода.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май