Най-кошмарният опит с пиърсинг на лицето

Една мадама винаги ще помни какво е да имаш обеца над устните...
Най-кошмарният опит с пиърсинг на лицето

Пиърсингът на лицето безспорно е атрактивно украшение, с което обаче трябва много, ама много да се внимава. Защото, ако човек не полага нужните грижи и внимание за него, особено непосредствено след поставянето му, той може да му се "отблагодари" с неприятни и болезнени възпаления. Такъв, например, е случаят с 22-годишната американка Хейли Орманд от Тексас.

Преди време момичето си направило т. нар. Монро пиърсинг – обеца, която се слага над горната устна и наподобява бенка или петънце. Нарича се така, тъй като самата Мерилин Монро е имала бенка на това място, а Синди Крауфорд, Мадона и редица други звезди могат да се похвалят с подобна.

В началото всичко с Хейли било "окей" и тя се радвала от сърце на новата си придобивка. Само след четири седмици обаче устните на девойката се подули страшно – толкова, че уголемили размера си двойно:

"Опитах се да почистя пиърсинга с топла солена вода, но нищо не се получи", обяснява Орманд във фейсбук съобщение за американско онлайн издание. "Легнах си се събудих във вторник в това състояние, устните ми се бяха подули за една нощ".

1136978Reddit

Самата Хейли признава, че болката била наистина силна и, че, както можете да се досетите, това ще е последната обеца по лицето, която тя ще си сложи.

Не е ясно какво точно е причинило възпалението, но е много вероятно американката да е пренебрегнала грижата за украшението. Необходимо е то да се почиства редовно след поставяне (изписват се специални мехлеми за целта) и да не се пипа за щяло и нещяло. Редовното измиване с вода за уста е препоръчително, както и избягването на консумацията на алкохол, люти храни и лекарства. Стерилно чистото спално бельо също е важно, тъй като по време на сън продупченото място има опасност да се озове в контакт със завивките, а ако те са мръсни, опасността от инфекции се повишава.

Така че имайте едно наум, ако решите да си слагате нещо по физиономията – пригответе се да полагате нужното внимание и отношение към него. Иначе... лошо.  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май