Лош ден за косата

3 съвета за покоряване на немирницата!
Лош ден за косата

Случвало ли ви се е да станете някоя сутрин от леглото да се погледнете в огледалото и да установите, че косата ви стърчи на всички страни?

На мен ми се случва почти всяка сутрин и имам цял арсенал от методи, които използвам, за да укротя немирницата и сложа непослушните кичури в порядък.

Предлагам ви 3 съвета за спешна помощ, които работят.

1. Водата пръв приятел на косата!

Най-лесно да сложите косата в порядък е, когато влезете в банята да взимате душ. В този случай с мокри ръце навлажнете косата по такъв начин, че да ѝ предадете форма. Ако имате чуплива коса – намачкайте, след което фиксирайте с пяна за коса или натурално масло като кокос или кайсиеви ядки.

1555912inm

2. Изправете косата!

В случай, че буквално предишната вечер сте я измили и на сутринта се събуждате с коса, която стърчи във всички посоки, то определено е добре да я намокрите леко и да я изправите с помощта на четка и сешоар. Ако не сте толкова сръчни – пресата ще ви свърши също идеална работа. Друг вариант за укротяване на опърничавата е да навлажните леко косата и да сложите за 5 минути шапка на главата, след което ви остава да изправите кичурите останали извън шапката. След минути стилизирайте с натурално масло и с помощта на ръце.

3. Къдрава коса навита на ролки, парцалчета или с помощта на маша!

Ако ситуацията е тежка и не сте в особено добро настроение можете да внесете промяна във визията, като навлажните косата и я навиете на ролки или парцалчета. Останете така в рамките на 20 минути, докато се приготвяте за работа. След което махнете ролките и стилизирайте с натурално масло. В случай, че ползвате маша – не мокрете косата, за да не я горите излишно!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май