Как да съхраним грима на лицето си за цял ден?

Практични съвети!
Как да съхраним грима на лицето си за цял ден?

Как да съхраним грима си за по-дълго време е въпрос, който занимава голяма част от дамите особено през горещите летни месеци.

На първо място трябва да да сте изключително добре информирани по отношение на типа кожа, който имате.

В случай, че кожата ви е суха, то определено няма да имате проблем със запазването на грима през лятото, тъй като ще се нуждаете единствено от хидратиращ лек крем, който да нанесете малко преди да започнете гримирането.

В случай обаче, че кожата ви е от смесен тип или мазен, то съхраняването на свежия грим в рамките на един ден е сериозно предизвикателство.

Най-важното е в този случай да използвате добра основа, която да е подходяща за типа кожа и чак след това да преминете към нанасянето на грима. Продава се крем-база за преди нанасяне на грим, който върши чудеса, ако ви се налага да сте на специално събитие. Но имайте предвид, че тази база за грим образува огромно количество комедони, което ще влоши значително качеството и състоянието на кожата на лицето ви ако се ползва редовно.

1524318Thinkstock/Guliver

Друг удачен вариант за през летните горещи месеци е да използвате минерална пудра, която няма да позволи запушването на порите и в същото време ще има подсушаващ ефект в желаните от вас зони по лицето.

Добре е да използвате професионална декоративна козметика, защото тя е съобразена с високите температури при които играят например актьорите и е предназначена за силните прожектори под които се намират телевизионните водещи.

1524317Thinkstock/Guliver

Лично аз използвам подобен тип професионална декоративна козметика, която нанасям след полагането на хидратиращ крем подходящ за смесен тип кожа. Непосредствено след това нанасям съответния фон дьо тен и околоочен коректор, който не позволява напукване или стичане на грима при висока температура. Важно е клепачът ви да е покрит също с подобен околоочен коректор, който няма да позволи сенките ви да загубят естествения си блясък.
Този тип грим нанасям единствено когато имам снимки в телевизията или когато се налага да присъствам на специално събитие. В ежедневието използвам хидратиращ крем за основа и околоочен коректор. През лятото залагам на слънцезащитен крем в телесен цвят.


1524378Thinkstock/Guliver

Избягвайте нанасянето на околоочен крем за очи непосредствено преди гримиране, тъй като сами ще провалите мисията си за постигане на свежест за цял ден. Най-добре е неговата употреба да го нанасяте след като сте почистили лицето си от грима непосредствено преди лягане.

Удачен вариант за съхраняване на грима в рамките на цял ден е да използвате оризова хартия, която се продава от абсолютно всички големи компании на декоративна козметика. С нея можете да попивате себума образувал се по кожата ви без да премахва или наранява по някакъв начин грима ви.

1524329Thinkstock/Guliver

В случай, че напръскате лицето си с термална вода непосредствено преди гримиране, също имате шанса да балансирате pH на кожата на лицето си. Принципно не е лошо да помислите за цялостна концепция по отношение на козметиката, която ползвате за лицето си. Натуралните масла са един доста приятен начин да нормализирате омазняването на кожата на лицето си. Друг вариант е да се насочите към медицинската козметика, която предлага продукти за мазна кожа или смесен тип кожа склонна към образуване на акне.

По този начин ще съумеете чувствително да подобрите състоянието на кожата си. В случай, че имате известни съмнения не е лошо да направите консултация с дерматолог или козметикът, който почиства лицето ви!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април