Как да премахнем упорития гел лак сами

Ще ви покажем стъпка по стъпка
Как да премахнем упорития гел лак сами

Все повече жени избират да декорират ноктите си с гел лак и това съвсем, ама съвсем не е случайно. Предимствата на последния са доста, а някои от тях задължително ще споменем набързо:

  • много по-дълготраен е от обикновения (при добро нанасяне може да издържи до две-три седмици, че и повече)
  • запазва блясъка си непокътнат с дни
  • съхне бързо, защото, всъщност, своевременно се изпича в специална UV лампа. С две думи, впоследствие не е нужно да се пази ревностно, за да оцелее.

Е, гел лакът има и недостатъци, разбира се. За мен, например, трайността му е дяволски... скучна. Направо се уморявам да гледам пръстите си в еднаква премяна толкова дълго време! Има и друго: отстраняването му не се случва по обичайния параграф, а обикновено трябва да се осъществи в салона, в който маникюрът е бил направен. Много жени обаче решават да се справят сами с премахването на специфичното лаково покритие, с което сериозно рискуват да увредят нокътната плочка. Честна скаутска, хубаво е въпросната процедура да се извърши от специалист. Но... ако все пак решите да действате на собствена глава, хвърлете поглед на следващия видео инструктаж:

Значи, да преговорим какво трябва да се направи: 

Най-напред, с помощта на хартиена пила леко нарушаваме целостта на гел лака. Внимаваме обаче да не стигнем до плочката. След това потапяме памуче в лакочистител (с ацетон, уви – просто е по-силен) и го увиваме около нокътя. Запечатваме всичко с малък лист фолио. Действаме по същия начин с всички пръсти. Сега изчакваме около десет минути. Полекичка изхлузваме току-що направените "превръзки". Би трябвало гел лакът да е почти премахнат. Остатъците му обаче внимателно ще отстраним с избутвач за кутикули. Ако все още имаме какво да махаме, ще сложим памучетата отново за още 5 минути. Добре е след това да поглезим ноктите си със заздравител, а кожичките - с овлажнител, за ги подхраним. И толкова :)

Разбира се, съветвам ви да се подлагате на тази процедура само при условие, че нямате друг изход. Нещо повече, хубаво е да си почивате от гел лака (както и от обикновения) и от време на време да оставате нелакирани, за да позволявате на ноктите си да дишат. 

Пробвайте гореописания инструктаж, а ако знаете някакви други такива спасителни акции, моля, не се колебайте да ги споделяте.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март