Как да запазим цвета на косата през лятото?

Как да запазим цвета на косата през лятото?

1. Заложете на хидратираща терапия

Сухата коса е склонна да губи цвета си много по-бързо, отколкото хидратираната такава. За да промените това, сведете до минимум използването на горещи инструменти за прическа и стилизиране като преса и маша и заложете на различни маски за коса с хидратиращ и подхранващ ефект.

2. Къпете се умно

Дори и да използвате козметика със защита за боядисани коси, понякога водата се оказва проблемът. Правилото е много просто – колкото по-студена е водата, толкова по-малко влияе на боята и косата.

3. Защитете косата

Когато излагате косата на преки слънчеви лъчи без да използвате защитен продукт, рискувате загуба на цвета. По тази причина най-добре се сдобийте с подходящ продукт, който да създава защитен филтър срещу вредните UV лъчи и не забравяйте да го поставяте всеки ден.

4. Балсам за коса с цвят

Козметичната индустрия се е погрижила да осигури продукти, които са предназначени за конкретни цветове и тяхното подхранване. Обикновено в състава на този тип продукти има екстракти от различни растения, които са много препоръчителни за употреба.

5. Нанасяйте оцветители

Когато видите, че цветът на косата ви започне да се променя, използвайте оцветители. Те са значително по-безвредни и ще поддържат красивата визия за по-дълго време, давайки ви възможност да посетите фризьора едва тогава, когато наистина вече има нужда.

ключови думи:
коса запазване лятото

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април