Зимата е тук, пингвините също. Ама върху ноктите

Един симпатичен маникюр, който няма да ви остави безразлични
Зимата е тук, пингвините също. Ама върху ноктите

Всички от екипа сме единодушни, че пингвините са най-готините птици на света. Страшно си ги обичаме и, ако имаше възможност, щяхме да поканим един от тях да ни гостува през зимните месеци :) Уви, такива работи стават само в Лапландия, а ние се намираме от другата страна на земното кълбо...

Затова сега ни остава само едно: да се задоволим с направата на "пингвински" маникюр. Същият е доста подходящ за настоящите зимни месеци, а освен това е и адски симпатичен. Ако желаете да си го спретнете и вие, ще ви трябват:

  • черен, бял и оранжев лак
  • топ лак
  • клечка за уши или такaва от коктейл, за декорация

Процедурата

Най-напред, ще лакираме всички пръсти в черно. Може да се наложи да нанесем няколко слоя лак, за да постигнем необходимата плътност и лъскавина. Ще изчакаме да изсъхне.

Сега от върха на нокътя почти до леглото му ще направим овална, плътна форма, с която ще се опитаме да наподобим коремчето на пингвина.

1130384Coleyyyful

С помощта на клечка за уши ще сложим и две бели очички. Накрая ще добавим на черните птици оранжеви крачета и човка. Ще им направим за фасон и черни зеници – тях можем да ги възпроизведем с клечка за зъби, че са доста миниатюрни :) Това е. Накрая ще завършим цялото това изкуство с топ лак, за да фиксираме и запечатаме декорацията.

1130389Coleyyyful

1130388Coleyyyful

Значи, пингвините върху ноктите никак не са лесна задача, но с малко повече прецизност се получават, няма къде да идат. Иначе са чудесни, нали? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април