За красива и свежа коса

6 практични съвета!
За красива и свежа коса

Както знаем не е лесно косата да се поддържа здрава, свежа и блестяща. Но с малки хитринки можете да постигнете чудеса, които да имат повече от невероятен ефект върху нея.

Предлагам ви няколко практични съвета, с които ще заздравите космите без те да се накъсват и цъфтят. Ще се радвате на коса с блясък и обем.

1. Избирайте максимално натурални шампоани и балсами

По този начин ще избегнете пресушаването на скалпа и косата! В случай, че сте на море използвайте само балсам всеки ден – вместо да третирате косата си всеки ден със шампоан.

2. Интимният гел е подходящ и за коса

Да, точно така! Интимната козметика е изключително подходяща за изтощена коса, защото не е агресивна. По този начин ще съхраните здравината, блясъка и обема на косата си.

3. Правете всекидневни масажи на скалпа

Ако сте с права коса – използвайте всекидневно четка или гребен, защото по този начин стимулирате кръвообращението, което е добре за корените на космите ви. В случай, че сте с къдрава коса спокойно можете всяка сутрин да заравяте пръсти в корените на косата и с нежни кръгообразни движения да направите масаж на скалпа.

1542932Thinkstock/Guliver

4. Вместо пяна за коса – натурално масло

Вместо да стилизирате къдриците си след баня с пяна за коса ви предлагам да заложите на натуралните масла, които освен че ще фиксират косата ви и ще я подхранят. Ще се радвате на отличен блясък, здравина и еластичност.

5. Никога не решете косата си докато е мокра

Правило, което трябва ревностно да спазвате, ако искате да се радвате на здрава, жизнена и красива коса.

6. Гореща маска за коса

Разполагате ли със сауна наблизо или може би сте на море? Всъщност където и да сте е най-лесно да намажете косата си с кайсиево, кокосово масло или зехтин и да се изложите на слънце. Стойте така в продължение на 10-20 минути и се изкъпете с интимен гел. Подсушете косата само с кърпа, фиксирайте прическа с ръце или с помощта на ролки, докато изсъхне. След което ще разполагате с блестяща и здрава коса.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април