ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ТЕЗИ ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ СА ИМАЛИ СУПЕР СТРАННО МИНАЛО ?

ЗНАЕТЕ ЛИ, ЧЕ ТЕЗИ ИЗВЕСТНИ ЛИЧНОСТИ СА ИМАЛИ СУПЕР СТРАННО МИНАЛО ?

5. Бащата на Уди Харелсън е бил наемен убиец

1776668

Уди Харелсън се радва на дълга и плодотворна кариера с много паметни роли. Той е толкова харизматичен и улегнал човек, че е трудно да повярваме, че баща му е бил наемен убиец, очиствал хора от името на всякакви престъпници.Чарлз Харелсън напуска съпругата и тримата си сина през 1968г, което е третото най-лошо нещо, сторил през онази година. След като е оправдан за убийство, което вероятно е извършил, той е нает да убие друг човек, за да може партньора на жертвата да прибере парите от застраховката. Изумително, но Чарлз отново отървава кожата, този път заради неправилно проведен съдебен процес. Да обобщим – Чарлз Харелсън убива двама души в рамките на една година и остава безнаказан.ексас се взема в ръце и съди Чарлз отново пет години по-късно, като този път му дава 15 години. В затвора, Чарлз влиза в правия път и решава да прекара остатъка от живота си със семейството си. Или иначе казано, излиза на свобода след само пет години и веднага убива един съдия.

Въпросният съдия имал репутация на безскрупулен и Чарлз е нает да го убие от наркодилър, който щял да бъде съден скоро. Изненадващо, но планът им да избегнат наказание за сериозно престъпление, като извършат още по-сериозно такова не проработва и всички замесени са вкарани в затвора.

При една 6-часова престрелка с полицията пък, надрусания с кокаин Чарлз дори твърди, че е застрелял Кенеди. Този инцидент привлича вниманието на Уди и когато той научава, че баща му е убиец, решава да се сприятели с него и да инвестира няколко милиона долара в опити да го освободи от затвора. Преди смъртта на баща си през 2007г, Уди описва Чарлз като "един от най-начетените, харизматични хора, които познава".

4. Всички любими хора на Келси Грамър са загинали трагично

1776667

Невротичният радио терапевт Фрейзър Крейн, с който Келси Грамър стана известен, ни научи, че тесногръдите, богати интелектуалци са забавни. Но е болезнено иронично, че Грамър намира успех в комедията, понеже биографията му се чете като историята на най-изтощително трагичния персонаж, който можете да си представите.

Бащата на Келси, Франк Грамър, е застрелян пред къщата си от откачил шофьор на такси без абсолютно никаква причина. Човекът нямал никаква връзка с Франк – просто се появил пред къщата му, запалил семейния автомобил, за да го примами отвън и след това го гръмнал. Просто така.След това, когато Келси е на 20 и тъкмо е изключен от Джулиард, една вечер по-малката му сестра Карън чака приятеля си на паркинга на заведение, когато една група нахлува да обере мястото. Когато забелязват Карън, те решават, че не бива да оставят свидетели и брутално я убиват.

Тук може би ще си кажете, че вероятно от там нататък нещата са започнали да се оправят за Кейси, но ще сгрешите. Само 5 години по-късно, двамата му доведени братя, Стивън и Били, загиват при шантав инцидент по време на гмуркане, като вероятно единият е бил изяден от акули.

По всичко изглежда, че вселената има зъб на Грамър, защото добрият му приятел и дългогодишен продуцент Дейвид Ангел загива при терористичните нападения на 11 септември. А Бен Новак, един от най-добрите приятели на Кейси, с когото се познавали от 40 години, е убит от съпругата си при схема за присвояване на наследство.

Можем да добавим още, че две от съпругите му са били насилнички и емоционално нестабилни. Когато се опитва да напусне едната (екзотична танцьорка по професия), тя се заключва в банята и се опитва да се самоубие. Тя оцелява, но не и нероденото им дете.

3. Дилан Макдермът е живял във филм на Скорсезе

1776669

Дилан Макдермът е известен с ролята си на секси адвокат в "Адвокатите" и поредица от роли като секси злодей в "Американска история на ужаса", "Заложници" и "Код Олимп".

Оказва се, че има причина все да получава ролята на красивия злодей. Дилан е роден под името Марк Антъни Макдермът. Майка му е била още тийнейджърка, а баща му – гангстер на име Джон Спонца (макар да се оказва, че той не е биологичният му баща). За съжаление, Спонца се оказал не пеещият и танцуващ гангстер от "Уестсайдска история", а пристрастен към хероина рекетьор като от "Дони Браско" или "Добри момчета". През 1962г, когато Дилан е на 5, Спонца убива майка му – престъпление, за което е осъден чак 50 години по-късно, през 2012г. (Самият Спонца е открит застрелян в багажника на кола през 1972г, така че присъдата вероятно не го е трогнала особено).Дилан отива да живее при баба си в толкова лош квартал, че веднъж крадец задигнал бельото от чекмеджето му. След като решава, че не иска цял живот да държи чорапите си под ключ, той открива истинския си баща, който е барман в Ню Йорк Сити. Дилан му помага, като под "помага" имаме предвид, че гони отрепки, чисти повръщано и сервира бири в 8ч сутринта на мъже, пред които Ник Нолти изглежда като идеалният кандидат за работа. Да работиш в мизерен бар с непознатия си баща, след като майка ти е убита от гангстер звучи като сценарий за най-мрачния ситком в телевизията.

2. Родителите на Оливия Нютън-Джон са се борили срещу нацистите

1776670

Вероятно знаете Оливия Нютън-Джон от "Брилянтин", но сигурно сте я виждали и в "Ксанаду". Освен това е отговорна и за песента "Physical”, на която всички родени през 1981г са били заченати.

Но родителите й са тези, за които трябва да говорим тук, защото животът на Айрин Борн и Бринли Нютън-Джон е като излязъл директно от "Гадни копилета". Айрин е дъщеря на Макс Борн, атомен физик, носител на Нобелова награда и един от основоположниците на квантовата механика. Семейството й е принудено да избяга от Германия, след като нацистите превземат страната. В Англия Айрин се запознава с Бринли.Той е роден в Уелс, но въпреки този недостатък, става брилянтен лингвист и завършва Кеймбридж с две специалности. По време на Втората световна война, Бринли е назначен да разпитва пленени нацистки пилоти. Вместо стандартните мъчения и заплахи, той води пилотите на питиета и вечери. Той бил убеден, че хората са по-склонни да издават информация, ако си приятелски настроен, отколкото когато трошиш пръстите им с чук.

Един от разпитите му води до залавянето на Рудолф Хес, заместник фюрера, който самоволно решава, че еднолично ще договори мир между Великобритания и Германия.

По-късно през войната, Бринли отива в Блечли Парк – правителствената школа по кодиране и шифроване. Той става част от екип, който трябва бързо и точно да декодира германски съобщения. Самият Бринли превежда тайните бойни планове за Аламейн, което може би ви звучи познато, защото е ниво от Call of Duty 2 (също и град с важна роля през войната).

Да обобщим. Бащата на Оливия Нютън-Джон е помогнал за спечелването на важна битка и за залавянето на един от най-високопоставените нацисти, а майка й е дъщерята на един от най-великите умове в науката. Междувременно Оливия пораства и записва коледни албуми с Джон Траволта.

1. Майката на Джаки Чан е била наркобаронеса, омъжила се за ченгето, което я е заловило

1776671

Всички знаем Джаки Чан като една от любимите ни звезди от нелепите екшън комедии и като любимият обект на 50% от расистките коментари на Крис Тъкър. Предвид шеметния му успех и безгрижната му, весела личност, лесно бихте предположили, че е роден с някакви привилегии. Семейната му история обаче е пълна с толкова много отчаяние и интриги, че лесно би могла да е написана от Джон льо Каре.

Бащата на Джаки, Чарлз Чан, имал нещастието да живее по времето на Китайската гражданска война – един от най-трагичните периоди в историята на Китай. Едва тийнейджър, той е назначен да служи под генерал националист.Тогава започва Китайско-японската война, която в общи линии е пролог на Втората световна война. Чарлз става шпионин за националистите и работи срещу японските агресори. В един момент му писва от правителствената корупция, напуска и става пристанищен инспектор в Шанхай. Това забележително много звучи като историята на някой от персонажите на Джаки Чан, ако филмите му се разиграваха по време на кървава война, геноцид и нечовешки страдания.

Докато Чарлз се опитвал да бъде доброто ченге в свят на корупция, майка му, Лий-Лий, поела по пътя на "подземния бос". След като предишният й съпруг е убит от японска бомба, тя е принудена да изостави дъщерите си и да преживява в Шанхай. Скоро открива, че й се отдават комара и трафика на опиум, печелейки си уличното име Голямата сестра.

Накрая престъпната й империя се натъква на честния пристанищен инспектор Чарлз Чан, но вместо взривяваща карате битка на покрива, двамата решават да се оженят, защото това е по-малко изморително и изисква по-малко шевове.

Но понеже 1940-те са били ужасни години за абсолютно всеки, гражданската война свършва и Китай попада под контрола на комунистите. Един бивш шпионин на националистите и една наркобаронеса са били две от многото неща, които не се нравили на новото правителство, затова семейство Чан бяга в Хонконг, където няколко години по-късно се ражда Джаки.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април