Екшън план за прекрасност в новогодишната нощ

Или 10 стъпки, които ще ви подготвят за ослепителен старт на новата година
Екшън план за прекрасност в новогодишната нощ

Момичета, обратното броене до началото на новата година може да започне сега! Особено ако искате да сте ослепително красиви :)

Предлагаме ви кратък екшън план, който стъпка по стъпка ще ви подготви за заветната новогодишна нощ, и то без притеснения, че започвате приготовленията в последния момент.

Разбира се, в началото е необходимо да заличите стреса от предишната порция почивни дни. Няма защо да се заблуждаваме: семейните празници могат да бъдат ужасно напрегнати. Пазаруване, коледни партита, срещи с роднини и приятели, пак пазаруване, готвене, недоспиване... Да продължаваме ли? Няма смисъл :) Ето и нашите съвети:

753401inm.com1. Отделете малко повече време на престоя под душа или във ваната в оставащите дни до края на годината. Поглезете се с контрастни душове, редувайки струи топла и студена вода. Това подобрява кръвоснабдяването и освежава кожата и цялото тяло.

2. Ексфолирайте тялото с помощта на нежен скраб, най-добре с приятен аромат. Можете и сами да си го приготвите: горещо препоръчваме два домашни какаови ексфолианта – тук и тук.

3. След това се съсредоточете върху лицето. Измийте го добре, може и с помощта на скраб за лице. Единствено избягвайте най-нежните участъци – тези около устните и очите.

4. Използвайте маска според нуждите на кожата си – хидратираща, дематираща, подхранваща и т.н. Точно сега не е добра идея да опитвате нещо ново, тъй като може да се получи нежелана реакция. Заложете на добре изпитан вариант, а защо не домашен? Не пропускайте и кратък отпускащ масаж - удоволствие, което и сами може да си причините.

5. После нанесете хидратиращ крем. Не забравяйте, че през зимата кожата на лицето се нуждае от допълнителна защита, която можете да осигурите с по-мазни и плътни продукти. В този ред на мисли, леките кремове за лице са по-подходящи за всички други сезони. Единствено при случаи на акне и сходни състояния използвайте козметика, препоръчана от специалист.

6. Не пропускайте косата! Тя също ще се зарадва на специална грижа, като маска преди измиване и подходящо етерично масло след това.

753400inm.com7. Когато приключите с банята, подсушете добре тялото и намажете с подходящ лосион. Направете същото и със стъпалата, особено ако усещате умора в тях.

8. В предпоследния ден на годината се постарайте да се раздвижите добре. Интензивна фитнес сесия или динамична разходка в планината ще ви освежат и енергизират гарантирано. И да знаете, че обиколка на магазините не се брои!

9. Приятната умора впоследствие ще подобри съня ви неимоверно, за да сте супер свежи преди дългата новогодишна нощ.

10. Идеалният вариант е да оставите маникюра и педикюра, заедно с прическата и грима за последния ден от годината. Тогава ще имате и завършена концепция за визията си, така че да съчетаете всички дребни елементи максимално добре.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април