Десерт за лицето 2

От кисело мляко, мед и зехтин
Десерт за лицето 2

Разполагате ли с малко свободно време? Чудесно! Хайде, тогава влизайте в личния си салон за красота – собствената си кухня, и си забъркайте набързо тази много готина маска за лице.

Уверяваме ви, че тя ще направи добра услуга на кожата ви – ще я почисти в дълбочина, ще я освежи, ще стегне порите и, в крайна сметка, ще ви накара да се почувствате наистина красиви.

Е, готови ли сте да си спретнете вълшебния еликсир? Ще ви трябват следните продукти:

1 супена лъжица кисело мляко (гъсто и добре охладено преди употреба)

1 супена лъжица зехтин

1 супена лъжица мед

сокът на половин лимон, по желание

Начинът на приготвяне е елементарен: Всички продукти се забъркват, до получаване на еднородна смес. После с четка или с тампон миксът се нанася върху чисто лице и се оставя да престои за около 15-20 минути.

Предупреждаваме, че като изсъхне, той ще стегне кожата. Затова през периода, докато сте с него, не ви съветваме да правите гримаси и да се усмихвате много. А, и надейте да се показвате на комшиите и на съквартирантите, че може да ги изплашите ;) Накрая физиономията се изплаква с вода и готово!

Важно: имайте предвид, че киселото мляко, само по себе си, е наистина силен ексфолиант (най-вече заради млечната киселина, която се съдържа в него). Така че, ако кожата ви е твърде чувствителна, не ви съветваме да си правите въпросната разкрасителна процедура. 

Е, бъдете красиви, здрави и щастливи :) А тук почерпете лицето си с още един вкусен десерт.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април