Да разплетем заплетеното. В косата.

По най-логичния начин - с редовна грижа
Да разплетем заплетеното. В косата.

След като преди известно време, тук, разрешихме дилемата с разресването на гривата, днес преминаваме към следващия проблем – заплитането й. Едва ли ще ви изненадаме, ако ви кажем, че двете ситуации се намират в причинноследствена връзка помежду си и, че неизпълнението на първата често води до втората.

Но сплетените кичури могат да бъдат резултат от много други фактори, не само от липсата на процедура с гребен. Възможно е, например, да се появят вследствие на честото сушене на косата със сешоар, боядисването й и даже – от връзването й на опашка.

Да, на практика, всички тези операции притежават потенциал да нарушат повърхностния слой на косъма. В резултат, същият изтънява в края си, къса се значително по-лесно и е въпрос на време да се оплете с другите.

Последствията са неизбежни: растежът на гривата се забавя, а прическата трудно може да се нарече естетически издържана. Тук е мястото да кажем, че дългите коси страдат повече, но и късите не са застраховани от щети.

inm.comРешението е постоянна, ежедневна грижа за кичурите. Разресването им, сушенето им по естествен начин (с хавлиена кърпа, например), чистотата им са само част от нещата, които могат да ги спасят от превръщането им в... гнездо на птица.

Към изброените методи нека прибавим и умерената употреба на различни козметични продукти, като балсам, например, които подхранват косъма и възпрепятстват заплитането му.

Имайте предвид обаче, че те са допълнителни помощни средства и не ви съветваме да разчитате само на тях, за да осигурят здраве и добър външен вид на косата ви.

Все пак най-доброто, което може да правите за последната, е да я подстригвате редовно.

Бонусът пък са всички онези натурални маски, които си приготвяте сами в домашни условия и, които я подхранват и й помагат да изглежда великолепно.

Е, кажете "не" на заплитането и се радвайте на красива и подредена коса. Със самочувствие.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май