Грижа за косата, скептично погледнато

Реалната полза от козметичните продукти за коса
Грижа за косата, скептично погледнато

Купихте ли си последния продукт с витамини А, В, D, коензим Q10, житни протеини, соев комплекс, натурални липиди и кератин? Браво! И какво от това?

Много е важно да се знае, че има някои неща, които продуктите за коса могат, и други, които просто са им непосилни. Още по-важно е да се знае, че вашата коса не е жива тъкан. Тя не разполага с циркулаторна система и не е в състояние да усвоява и метаболизира каквото и да било.

Съществуват много козметични изделия, които твърдят, че ще подхранят гривата ви с какви ли не витамини, минерали и други съществуващи и несъществуващи хранителни вещества. Работата е там, че подобен фокус е напълно невъзможен.

Здравето на косата ви зависи изцяло от циркулацията на нутриенти в тялото ви, т.е. от всичко, което консумирате. В случай, че желаете да си набавите витамини, по-добре яжте витамини, не се мажете с тях. И дайте време на новата си коса да порасне, естествено.

Не оставайте с впечатлението, че външното третиране е изцяло лишено от стойност, обаче. Много често се случва косата ни да цъфти и да се чупи, понеже е изтощена. Някои балсами и маски съдържат силиконови полимери, които могат буквално да запълнят нарушенията в структурата на косъма и да го полират, като му възвърнат гладкия и лъскав вид. Активните съставки в шампоаните пък наистина почистват косата и скалпа ви и им придават обществено приемлив вид и аромат.

За подхранването обаче се доверете на доброто старо хранене :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април