Ботокс в гърдите

Неоперативен начин за повдигане на бюста
Ботокс в гърдите

Знаете ли, че жените най-добре могат да усетят ефекта от гравитацията. Преди да ни обвините в излишен сексизъм, предупреждаваме, че в този материал ще си говорим само за гърди. За нищо друго :)

Тъжно или не, дори най-скъпият сутиен не може да предпази женския бюст от жестоките следи на времето. А отпускането на кожата във въпросната област е едно от явленията, които сериозно плашат модерните дами.

То е и своеобразно обяснение за многобройните фенки на силикона. Другото подлежи на интерпретации, но не е тема на настоящия материал.

Така, на фона на несправедливата реалност, процедурата с ботокс в гърдите изглежда като сбъдната мечта – безкръвна, бърза и безболезнена, както твърдят специалисти.

Терапията бе представена за първи път през 2009 година на световната конференция по козметология и анти-ейджинг процедури в Монте Карло. И, логично, предизвика потоп от дискусии след себе си.

Какво представлява все пак тя? 

Във всяка гърда се поставят по 12 инжекции ботулинов токсин. За упойка се ползва специален крем с обезболяващ ефект.

Ботоксът предизвиква съкращаване на малки мускулчета в кожата около гърдите и като резултат – желаното повдигане и тонизиране на бюста.

Обаче, подобрението не е мигновено. То се проявява няколко дни след извършване на процедурата. В най-добрия случай гърдите се повдигат с до два сантиметра, а обемът им нараства с 10%.

Срок на годност: около шест месеца, а след това манипулацията може да се повтори. Разбира се, различните жени реагират по различен начин на терапията. По-успешната й развръзка и резултатност зависят от много фактори, между които упражняването на гръдните мускули и непушенето.

Лошите новини са за надарените мадами. Техните гърди са прекалено тежки, за да я понесат. Брестботоксът (от breast - гърда на английски език) не се препоръчва и на жени, които кърмят.

Засега процедурата е най-популярна предимно във Великобритания, където за около 700 паунда може да получите бърз козметичен ремонт на бюста си. И както разбрахте – не особено траен, но достатъчно забележим.

А сега ни кажете: бихте ли се подложили на брестботокс? А на пластична операция за увеличаване на бюста?

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май