Белите петна по ноктите са сигнал за минерален дефицит

Открийте причината навреме!
Белите петна по ноктите са сигнал за минерален дефицит

Появата на бели петна по ноктите може да се дължи на няколко причини основни причини. Според някои специалисти в България, белите петна се дължат заради травма на нокътя, която може да се получи и от неправилно направен маникюр.

Мнението на чуждестранните им колеги приема това твърдение, но също така добавят, че белите петна все пак са сигнал и за настъпил дефицит в организма.

Прочетете още по темата: Ръцете - огледало на здравето

За да се прецени причината за тях е важно да се изследва всеки случай отделно, след като са направени съответните медицински изследвания, дали наистина има настъпили липси в организма.

1640659Thinkstock/Guliver

Сред причините за появата на бели петна по ноктите се посочва настъпила авитаминоза в организма, недостиг на калций или цинк. Сред останалите причини са и твърде ограничения прием на протеини и дори ежедневния стрес, на който сме подложени всекидневно.

Още по темата: Минералите, които ще ви осигурят енергия

Стресът намалява нивата на цинк в организма, а липсата му причинява бели петна по ноктите. Причината за появата на бели петна може да се дължи и дългогодишната употреба на лак, който уврежда ноктите.

Още по темата: Отказването от лака за нокти е първата стъпка към по-добро здраве

Взимането на правилните мерки на време може да ви спести множество неразположения за в бъдеще.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март