6 причини мъжът да изгуби интерес към жената

6 причини мъжът да изгуби интерес към жената

1. Опити да промените мъжа

В своя бестселър "Ти си богиня! Как да побъркваш мъжете" Мари Форлео формулира доста успешно една от основните потребности на мъжа – да бъде приет безусловно. Писателката ни предлага да сравним избора на мъж с покупката на определена стока в магазина – имаме свободата да избираме, но опитите да променим вече закупената стока са безуспешни и глупави. Трябва да приемем мъжа такъв, какъвто е. Всякакви опити да го променим, "ъпгрейднем" или превъзпитаме непременно ще доведат до взаимно разочарование.

1845122

2. Приказливост

Ако през първите седмици след запознанството навикът ви да чуруликате неспирно ще предизвиква искрено умиление у мъжа, то след месец-два това ще започне да събужда у него раздразнение, главоболие и силно желание да избяга по-далеч от вас. Малко неща са способни да подлудят мъжа по-бързо от женската приказливост. Така че запазете клюките от лъскавите списания и преразказите на най-актуалното риалити-шоу за приятелките си – не травмирайте нежната мъжка психика.

1845121

3. Стремеж към конкуренция

Ако сте свикнали да живеете в постоянна конкуренция, да се състезавате с всички наоколо в професионалната сфера, готвенето и шофирането, то може несъзнателно да започнете да се конкурирате и с партньора. В много редки случаи подобна състезателна атмосфера може да се отрази добре на връзката и да й придаде пикантност, но това е по-скоро изключение. По правило мъжът, който бездруго по цял ден се конкурира с всички наоколо си, търси до любимата си спокойствие и възможност да се отпусне, а не призиви и предизвикателства да покори поредните висини в живота си. Ако не искате да превърнете любовната си история в съвсем неромантична надпревара, намалете оборотите и се пускайте поне от време на време по течението.

1845119

4. Прекомерна независимост

Самостоятелната и преуспяла "мис независимост" е интригуваща и привлекателна за мъжете, но прекалено властната и неспособна на компромиси "желязна лейди" може само да ги уплаши и отблъсне. Ако постоянно се оплаквате от липсата на истински джентълмени или доблестни рицари, задайте си въпроса дали има място за тях до вас, след като сте напълно способни (и с гордост го демонстрирате) и да си платите сметката в ресторанта, и да носите тежко, и да ремонтирате счупени мебели? Пробвайте поне за малко да свалите рицарските доспехи и да отстъпите тази роля на мъжа. Гарантираме, че той ще поиска да бъде вашия рицар още много пъти.

1845120

5. Неспособност да се простите с миналото

Всеки си има багаж от предишни грешки, болезнени раздели и нещастни любови, но понякога това става сериозен проблем. Ако в разговорите с новия партньор постоянно си спомняте за бившия, ежедневно преглеждате профилите му в социалните мрежи или дори се опитвате да се срещнете с него, настоящият ви кавалер бързо ще се откаже от вас. Никой не желае да бъде резервен играч и при това личен психолог.

1845118

6. Липса на чувство за хумор

"Караш ме да се смея" е изключително ценен комплимент, който ще чуете само от искрено заинтригуван от вас мъж. Чувството за хумор често се оказва по-мощно оръжие за покоряване на мъжките сърца от токчетата, дамските чорапи и грима. Ако обаче се отличавате с мрачен нрав и не сте склонни към ирония (и най-вече самоирония), а шегите на партньора само ви объркват, връзката ви едва ли ще продължи дълго.


ключови думи:
интерес причини

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април