5 етапа на женското приятелство

5 етапа на женското приятелство

Когато става дума за любовните взаимоотношения и брака, ние знаем, че има много етапи, през които всяка една връзка преминава.

1782451

С женското приятелство не е много по-различно. Там връзката също прогресира във времето, но пак не е ясно дали процесът ще бъде по-бавен или по-бърз – зависи си от хората.

1782452

Ето и пет етапа на женското приятелство и как то се развива:

1. Любопитството

Тук започва всяко приятелство. Трябва да има нещо, което да ви привлича към даден човек, да ви кара да искате да се сближите с него и това да се увеличава с всеки изминал ден. То може и да не е съзнателно чувство, но ако човекът отсреща реагира по същия начин, има голям шанс за бъдещо приятелство.

2. Проучването

Всяко потенциално приятелство изисква време. Рядко отношенията се развиват автоматично или с бясна скорост. Трябва ви време да бъдете в компанията на този човек, защото е много възможно това, което ви е привлякло към него първоначално, да не продължи да ви интригува във времето и да не се стигне до приятелството никога.

3. Опознаването

Това е етапът, в който човек усеща голямо ниво на комфорт, когато прекарва времето си със своя нов приятел. Това е моментът, в който връзката на двете познати започва да се изгражда постепенно и да става по-дълбока и приятелска. За някои жени този етап отнема най-много време. Тук се достига и едно ниво на фамилиарност, характерна за жените-приятелки. Ако общувате с лекота с вашата нова приятелка и започнете да излизате спонтанно заедно, без да го планирате предварително, значи нещата се задълбочават.

4. Уязвимост

Този етап е доста труден, тъй като може да доведе и до разрив в отношенията. Ако сте се сближили твърде бързо с вашата приятелка и сте започнали да правите всичко заедно, в даден момент някоя от вас може да не оправдае очакванията на другата. Това е етапът, в който вие ще започнете да си споделяте твърде лични неща и трябва да усещате емоционална подкрепа от своята приятелка, както и тя от вас. Така отношенията ви ще се докажат и приятелството ви ще се задълбочи. В обратния случай, ако не се свържете на по-дълбоко ниво, то може да се охлади и дори да се разпадне.

5. Интимност

Този последен етап е за тези, които могат да се нарекат най-добри приятелки. В този етап на приятелството вие се доверявате безусловно на своята близка дружка. Вие ѝ вярвате, разчитате на нея, готови сте да ѝ пазите гърба и искрено я обичате. Този етап отнема време, а много приятелки така и никога не достигат дотук.

ключови думи:
жена приятелство

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март