3 храни за млада и сияйна кожа

3 храни за млада и сияйна кожа

Храната, която ядем, оказва голямо влияние върху състоянието на тялото и вида на кожата. Не напразно казват, че кожата е показател за нашето здраве.

Разнообразната и балансирана диета с достатъчно полезни витамини, минерали и мастни киселини спомага за поддържането на здрава и красива кожа.

Искате кожата ви да остане млада и сияйна възможно най-дълго? Тогава обърнете внимание натези три категории продукти, пише dariknews.bg, позовавайки се на Рамблер.

Млечни продукти

Натуралните кисели млека, кефирът, киселото мляко са богати на полезни бактерии, които подобряват храносмилането. Когато червата са в здраво състояние, броят на обривите и раздразненията по кожата намалява.

Морска храна

Рибите, скаридите, мидите, калмарите съдържат омега-3 и омега-6 мастни киселини, които противодействат на възпалението, а също така овлажняват и подхранват кожата отвътре.

Зеленчуци

Морковите, тиквата, чушките са добри източници на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и забавят процеса на стареене. Освен това тези продукти подобряват цвета на кожата.

ключови думи:
кожа храни

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май