17 лоши решения в живота на човека

17 лоши решения в живота на човека

1789626

1. Да не обичаш това, което е. Обичай това, с което се занимаваш, докато успееш да се ангажираш с друго, което обичаш, казва той. Обичай мястото, където си, докато не намериш друго, което обичаш повече.

2. Да чакаш и да чакаш, и да чакаш. Хубавите неща всъщност не идват при тези, които изчакват, а при тези, които действат и преследват мечтите си.

3. Да променяш себе си, защото другите са се променили. Хората се променят. Свикни с това. Приеми го. Пожелай им всичко добро. И бъди щастлив по своя начин.

4. Да позволиш на душевната мъка да те определи. Не позволявай на временните си рани да те сломят. Силен е не този, който не плаче, а този, който за момент бурно показва сълзите си. Въпросът е колко бързо ще се изправиш.

5. Да бягаш от проблемите си. В това надбягване никога няма да си медалист.

6. Да бъдеш неблагодарен. Дори в райските места неблагодарното сърце съзира недостатъци. Избери да видиш света с благодарни очи. Той няма да изглежда така повече.

7. Да позволиш за дълго гневът да обхване сърцето ти. Най-доброто лекарство е силна доза любов, смях и забрава.

8. Да вярваш, че красотата изглежда по определен начин. Истината е, че оригиналността и излъчването са красота.

1789629

9. Да позволиш на очакването ти да се изроди в яд.

10. Да не уважаваш останалите. Третирай хората така, както искаш да се отнасят към теб. Каквото и да стане в живота ти, ако си добър с хората около теб, ще оставиш добра диря, независимо какви идеали си решил да преследваш.

11. Да не уважаваш себе си. Бъди добър със себе си в мислите си, в думите и в действията.

12. Да си налагаш място в живота на неверни приятели и любими. Хората, които искат да останат в живота ти винаги ще си намерят начин да го направят. Истинските приятели и любови остават верни. Не се бори отчаяно за място в нечии живот. Никога не принуждавай други хора да обособяват насила пространство в техния за теб.

13. Да се втурваш прибързано в любов. Не е трудно да се намери някой, който бързо ти казва, че те обича. Трудно е да се намери друг, който истински го има предвид.

14. Да неглежираш най-важните си връзки.

15. Да опитваш да контролираш всеки отделен детайл. Във всичко.

16. Да не поемаш рискове. Да те е страх какво би станало при провал.

17. Да се откажеш от самия себе си. Животът често не ни дава това, което ни се иска, но така се случва не защото не го заслужаваме, а защото заслужаваме нещо по-добро.

Важното е да продължиш да вярваш в това, което само ти си способен да направиш с ума и ръцете си. Него никой не може да ти отнеме.


1789621

ключови думи:
лоши решения човека

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март