10 готини факта за флирта

10 готини факта за флирта

Флиртът е полезен за здравето.

Изследвания доказаха, че хората, които често флиртуват, имат по-голямо количество бели кръвни клетки, които повишават имунитета и съответно здравето.

 - Установени са цели 52 флирт сигнали, които хората използват. От всички тях играта с косата е най-често срещаният.  

- На някои места флиртът не е разрешен. В Ню Йорк например съществува наредба, според която ако мъжът продължително се взира похотливо в жена, може да бъде глобен с $ 25 . При повторно нарушение съгрешилият ще трябва да носи специални очни ленти, които няма да му позволяват да нарушава закона.

 - Повечето хора флиртуват по време на сутрешното пътуване. 62 % от шофьорите признават, че флиртуват с хора, управляващи други автомобили. 31 % от тези свалки завършвали със среща.  

- Вече не е задължително флиртът да става лице в лице. Според ново изследване 40 % от хората, които търсят връзка онлайн споделят, че лесно могат да флиртуват и чрез чат или мейли.

- По време на Викторианската епоха ветрилата са били начинът, по който са се изпращали любовните послания. Когато ветрилото се поставяло близо до сърцето означавало – че флиртуващият е успял да спечели вниманието на обекта си, полу-отворено ветрило, поднесено близо до устните значело "Можеш да ме целунеш". Криенето зад широко разперено ветрило символизирало: "Обичам те", а неколкократното отваряне и затваряне на аксесоара означавало отхвърляне на поканата за флирт. В този смисъл съвременният флирт фен само може да съжалява, че изобретиха климатиците.  

- Днес SMS – ите са новият инструмент за флирт. Изследвания показват, че голяма част от хората флиртуват чрез текстови съобщения, когато са далеч от партньорите си.

 - Проучване сочи, че най-честата грешка при свалките е отдаването на прекалено голямо значение на погледите.

 - Често мъжете бъркат приятелското поведение с намерение за флирт.  -  Флиртът е универсален. Независимо дали става въпрос за жена, намираща се в САЩ или Камбоджа – когато става въпрос за умение да се привлече внимание, хората използват едни и същи техники – леки усмивки, докосване на веждите и косата, закачливи погледи и кикотене. Дори животните флиртуват – птиците, някои влечуги, пък и рибите си имат отработени начини, с които печелят партньори.


ключови думи:
10 факта готини флирт

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април