Щастливите двойки спят долепени един до друг

Да спиш до любимия човек е повече от удоволствие
Щастливите двойки спят долепени един до друг

Да спиш до любимия човек е повече от удоволствие. То разкрива колко всъщност сте близки и какви са вашите отношения!

Проучване, проведено като част от Международния фестивал на науката в Единбург, има за цел да разкрие как е възможно да се определи колко щастлива е една двойка, чрез измерване на разстоянието между влюбените, докато те спят. Над 1000 души попълват анкета, която ги моли да опишат предпочитаната от тях позиция за сън и да оценят тяхната личност и качеството на връзката им. Проучването също така разглежда разликата в стиловете на спане сред екстровертите в извадката.

Учените разкриват най-популярните позиции за сън сред изследваните двойки: 42 процента спят гръб в гръб, 31 процента спят с лице към една и съща посока, и само четири процента прекарват нощта с лице един към друг. По отношение на разстоянието, 12 процента от двойките спят на по-малко от  педя разстояние един от друг, докато два процента от участниците в проучването – почти половин метър един от друг. Като цяло, колкото по-далеч един от друг през нощта прекарва една двойка, толкова са по-нестабилни отношенията им.От тези, които спят близо един до друг, 86 процента споделят, че са щастливи с партньора си, в сравнение със само 66 процента от тези, които на повече от 30 см един от друг. Когато става дума за екстровертите, те са по-склонни да прекарат нощта в близост до своите партньори, докато по-творческите личности са с тенденция да се спи на лявата им страна.

За докосването по време на сън също е установено, че е съществен показател за качеството на отношенията между двойките. " 94% от двойките, които прекарват нощта в контакт един с друг, са доволни от връзката си. Това е в сравнение с едва 68% от тези, които не се докосват", казва Уайзман, главен ръководител на изследването. Тези с най-щастливите взаимоотношения спят лице в лице и се докосват, дори и да имат различни позиции на тялото, установяват физически контакт през нощта. Те са по-щастливи от тези, които не се докосват.

ключови думи:
двойка докосване спане

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април