Трикове за оцеляване в жегата

Или: Как да доживеем до сутринта?
Трикове за оцеляване в жегата

10 часа вечерта е... но навън е 28 градуса. Ами сега? Нямам климатик, но утре имам важна среща, която изисква пълноценен сън. Ако напоследък това описание отговаря на вашата ситуация, този материал е точно за вас!

Мокър чаршаф. Накиснете в студена вода някой чаршаф и го закачете на отворен прозорец или врата. Така, когато подухва, чаршафът допълнително ще изстуди струята въздух.

Изстудете чаршафите. Сложете спалното бельо в някакъв плик и го оставете във фризера за 15-20 минути. Постелете го непосредствено преди да легнете. Това няма да ви помогне да се спасите от горещините през цялата нощ, но със сигурност ще заспите спокойно.

1544018Thinkstock/Guliver

Изберете органичното.
За пижамата и спалното бельо. Памукът е перфектната материя за жегата – няма да ви кара да се изпотите както изкуствените материи.

Създайте течение. Само с един отворен прозорец няма да стане. Отворете навсякъде, където е възможно. Течението на въздушните маси ще охлади дома ви и ще ви осигури прохладен сън. Но не забравяйте да се завиете с нещо, за да не се събудите с болки в гърба и настинка.

Направете си климатик. Ако имате вентилатор – сега е моментът да го използвате. Но не сам по себе си, защото по този начин въздухът само се завърта, а "горещината не излиза през прозореца", както смятат някои хора. За целта напълнете леген или кофа със студена вода, в която сте сложили и лед. Насочете вентилатора към ледената вода и по този начин ще охладите помещението, в което спите, за дълго време. Дори и да нямате вентилатор, съдове с лед и студена вода ще понижат температурата вкъщи.

1544011inm.com

Изключете всичко ненужно.
Всяко зарядно и лампа (макар и минимално) ще помогнат на жегата в дома ви. Изключете всички електрически уреди вкъщи, които няма да ви трябват за през нощта (т.е. всички уреди).

Разхладете се със спрей. Направете си този домашен спрей и го оставете на нощното шкафче. Когато се събудите от горещината, напръскайте се и ще усетите прохладата, необходима ви за спокоен сън.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април