Сияещи дръжки за колело

С тях подавате светлинен сигнал, когато завивате, спирате на светофара или просто карате нощем...
Сияещи дръжки за колело

Glo-Bars (англ. сияещи дръжки) са дръжки за колело, които се захранват с енергия от светодиоди. Изобретението е на Митчъл Силва – студент в Колежа по изкуства и дизайн в Масачузетс. Той споделя, че е почерпил вдъхновение за умния велоатрибут от своя собствен опит на колоездач. За съжаление, прототипът все още има някои дефекти, върху които трябва да се поработи. И все пак, нека първо ви запознаем с хубавите новини.

Както отбелязахме и ние, миналата година отбеляза бум в илюминацията на велосипедите. Тъкмо поради надигането на тази модна вълна, преди да създаде проекта си, Митчъл внимателно проучва пазара, за да предложи на колоездачите нещо уникално и същевременно, полезно.

Glo-Bars са създадени не само, за да осветяват пътя ви из нощните улици. Те са и чудесен сигнал за останалите участници в движението – с тях много трудно ще останете незабелязани както от шофьори на автомобили, така и от пешеходци.

Освен това, светещите дръжки подават отделен светлинен знак, когато завивате. Силва е измислил и още едно решение за задната част на велосипеда. Под седалката на колелото се прикрепя допълнителен комплект червени светодиоди, които ви правят видими за идващите зад вас превозните средства и хора.

Технологията на изработка е сравнително проста, но гениална. За създаването на прототип на Glo-Bar, находчивият студент изрязва части от дръжките на колело и поставя в тях тръби, които да запазят твърдостта на структурата. В самите тръби Силва наглася близо 40 високоефективни светодиодни лампи. Последните се презареждат с една-единствена миниатюрна батерия, разположена в долната част на дръжките.

Замисълът изглежда идеален и Митчъл решава да изпита изобретението си.

Ярките светлини издържат теста с отличен, но се оказва, че тяхното поставяне нарушава силно стабилността на дръжките, а оттам – и на цялото колело. В момента талантливият дизайнер търси решение, което да гарантира сигурността на велосипеда.

Не ни остава нищо друго, освен да си пожелаем Glo-Bars да преминат изпитанието. Все пак, може един ден да станат част и от нашия велосипед :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май