Симбиоза като на длан

Рибка и растение в съседство
Симбиоза като на длан

Из Уикипедия: "Симбиоза (от гръцки: symbiosis съвместно живеене на два или повече организма) е взаимоотношение на определено равнище между два организма, от което те могат да имат едностранна или взаимна полза. Участниците в симбиозата се наричат симбионти."

В този смисъл може да се каже, че говорим за рибка и растение симбионти. При това не като главни действащи лица в научнопопулярно предаване за рибата клоун и морската анемония, а в собствения ви дом, на площ от няколко кубични сантиметра. В една микросимбиотична фермичка на име Back to the Roots Aqua Farm.

Идеята на Aqua Farm е, че на горния етаж можете да си посадите растения, чиито корени се хранят от водата и отпадъците на рибката, която живее на долния етаж. Рибката, от своя страна, има винаги чиста среда за живот, благодарение на флората отгоре.1082758

Звучи обещаващо, още повече предвид възможността да си отглеждате ядливи билки или дребни зеленчуци като люти чушки или чери доматчета :) Бихте могли да проверите как стои положението на практика, поръчвайки фермичката от Amazon.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април