С дете на колело

Как да вземем хлапето със себе си на пътешествие с велосипед
С дете на колело

Съчетаването на родителските отговорности с екстремните занимания винаги е било трудна, ако не и непосилна задача. Именно това е причината Глен Добсън да стартира работа по един амбициозен проект, който днес вече е във фаза набиране на средства за масово производство. Представяме ви детската седалка за колело за големи - Mac Ride.

Изделието тежи "само" 1,5 килограма, което може да се стори много на повечето велосипедисти, но пък явно няма как да е по-малко от това, без да ви коства цяло състояние. Особеното при него е, че за разлика от повечето приспособления от този тип, позволява на детето да седи на "предния" ред, а това е бонус както за него, така и за вас.

За хората, които не са опитвали да направят подобно нещо досега, седалката вероятно изглежда повече от елементарна, но за да достигне до настоящия й вид, дизайнерът й е преодолял не едно и две предизвикателства.

Елиминиране на вибрациите. Повечето конкурентни продукти са направени така, че директно отвеждат сътресенията в тялото на детето. Mac Ride обаче е снабдена с допълнителни стремена, които позволяват на малките да се възползват освен от окачването на колелото, и от своите собствени амортисьори - коленете и глезените.1110614Mac Ride

Регулируемост на размера. Mac Ride може да се регулира както за различни велосипеди, така и за различни по размер деца. В общи линии, хлапето ще може да се вози с вас до момента, в който краката му не застанат на пътя на някоя от движещите се части.

Нулево отражение върху карането и здравина. Mac Ride е конструирана от стомана и от алуминий 6061 Т6, който се използва в самолетостроенето. Спейсърът (дистанционната втулка) за стержена на вилката и скобата за колчето на седалката са направени от Delrin - здрава пластмаса с нисък коефициент на триене, което им позволява да се плъзгат добре, без да оказват ефект върху завиването.1110613Mac Ride

Друг е въпросът как се кара с цяло дете между краката, но се предполага, че това се компенсира от удоволствието от споделеното изживяване. 

Източник: https://www.vitalmtb.com

ключови думи:
дете колело седалка

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май