Планк в Туитър?

Една интересна инициатива, която ще стимулира интереса ви към трудното, изометрично упражнение
Планк в Туитър?

Не, не! Изобщо не харесваме планка, не ни разбирайте погрешно. Така да се каже, даже го мразим, въпреки че въпросното изометрично движение е наистина перфектен начин за постигане на хубав, стегнат и релефен корем.

Само че е труден и адски мъчителен. За това често изпада от фитнес програмата ни. Което обаче е грешка. Но съвсем наскоро разбрахме как можем да я поправим... Чрез Туитър!

Звучи ви странно, но през последните дни популярната социална мрежа сериозно се е заела да промени отношението ни към омразното движение.

Как?

Става въпрос за Туитър инициатива, подхваната от двама от най-върлите врагове на планка. Странно или не обаче, тяхната цел не е да го забранят на международно равнище, както бихме направили ние :) 

Давайки си сметка за многобройните му ползи, американският доктор по клинична психология Шери Пагото й нейния приятел – Майк Баумам, стартират акция, наречена "Ден на планка". Която акция е на път да осъществи революция, карайки хиляди хора да се влюбят във въпросното движение.

"Мразите го, нали? Аз го мразя ПОВЕЧЕ", пише във Фейсбук фен страницата на кампанията д-р Пагото: "Никога не съм можела да го правя повече от няколко дни, без да се откажа накрая.

Резултатът е налице - мога да се "похваля" със слаб и безполезен пояс. Моят приятел Майк има същия проблем. За да мотивирам и себе си, и него, стартирах "Plank A Day" в Туитър. И се получи", допълва тя.

Ако искате да направите планка и ваш добър приятел, създайте собствен акаунт в социалната мрежа и действайте веднага! Целта е всеки ден да го изпълнявате, в продължение на поне минута. Веднага след това трябва да "качите" успеха си (или не точно успех) на платформата, с хаштаг #PlankADay.

Истината е, че хванете ли се на хорото веднъж, няма пускане. Защото мистър Бауман следи строго туит мъчениците и им напомня, ако са забравили да регистрират своя прогрес или липсата на такъв в социалната мрежа. Изглежда като един вид насилие, но защо пък да не бъде такова, когато се опитва да накара повече хора да обикнат движение, твърде полезно за тях.

Засега Планк революцията е спечелила скромен набор от съмишленици, които обаче бавно и постепенно се увеличават. А днес спечелиха още един в наше лице. Никога не сме били върли почитатели на социалните мрежи, но когато ни въвличат в добра кауза, веднага влизаме в тях.

Ако искате и вие да се изправите срещу това предизвикателство, първо си припомненте (тук) правилната техника на изпълнение на планка.

Успех!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.
Коментари 2
Подреди по: Най-нови
Най-стари
  • 2
    от Не е посочен | 11.08.2011 | 09:37
    :) Важното е, че го правиш :) Аз съм на лакът разстояние от него = )
  • 1
    от Не е посочен | 10.08.2011 | 19:17
    страничният планк на лакът ми е смърт просто! мразя го :)

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май