Нека ви чуят

Hornster е най-шумният велосипед в света
Нека ви чуят

Най-важното

Hornster: 178db 

Излитане на изтребител F-14: 130db 

Приземяване на Конкорд: 119db

Клаксон на камион: 110db

Трафикът в централен Лондон: 78db

Глъчка в заведение: 60db

Имате удоволствието да карате колело в рамките на голям град. Заплащате за това с неудоволствието от компанията на хиляди моторизирани и пешеходни съграждани, които сякаш са се наговорили да превърнат транспортирането ви в един среден по големина ад. Отдавна изхвърлихте звънчето, което красеше кормилото ви, защото разбрахте, че ползата от него се измерва с отрицателни числа. Сега разчитате на доброто старо крещене и разпосочване, къде с показалец, къде със среден пръст. Обмисляте да си закупите оръжие, с което да подсилите техния ефект.

Недейте! Има и друг начин да накарате всеки автосадист да напълни гащите. Какво ще кажете за велосипед със сирена, която може да заглуши самолетен двигател? На близки разстояния Hornster генерира 178 децибела – напълно достатъчни за разчистването на радиус от 100 метра около вас, в които можете да си карате и на зиг-зак, ако щете.

Колелото е разработено от английската застрахователна асоциация ЕТА (Environmental Transport Association) с намерението да обърне внимание опасностите, които дебнат велосипедистите в големия град. Тоест, с рекламна цел. Въпреки това, идеята ни харесва.

Тройната сирена на Hornster всъщност е предназначена за локомотиви и се захранва от кислородна бутилка за гмуркане. За целта конструкцията на велосипеда е силно модифицирана. За теглото му не се споменава абсолютно нищо, което може би е добре.

Hornster е дело на дизайнера Яник Рийд. Той е на мнение, че именно безшумността, заради която велосипедирането е едно съвсем екологично и цивилизовано занимание, прави неговите привърженици толкова уязвими. Затова той е намерил начин те да бъдат чути.

Удивително е, но моделът се продава. За удивителните 4 995 британски лири. Знаем, че пистолетите са доста по-евтини, но пък за тях се лежи дълго... 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май