Направи си сам: рециклирай и реорганизирай

Ново предназначение за някои стари неща + идеи за дребни коледни подаръчета
Направи си сам: рециклирай и реорганизирай

Може би е време да си признаем, че не сме от най-организираните хора, когато става въпрос за домашен ред. Не е като да не полагаме усилия, просто онази аптекарска подреденост никога не ни се получава. И, разбира се, когато ни потрябва безопасна игла, в цялата къща просто не се намира такъв инструмент. Не е учудващо и, че в дадени моменти посягаме към хладилника, за да приберем вътре кутията с прах за пране...

В съзнанието ни обаче започва да се оформя една друга необходимост. Необходимост от елегантен хаос, изчистени линии и ясно откроими акценти. Е, не можем съвсем да избягаме от природата си, съгласете се.

Та, предвид този загадъчен порив, побързахме да селектираме някои наистина добри решения за справяне с разпиляността, вдъхвайки нов живот на вехтите предмети.

Ще са ни необходими минимални дози личен вкус, креативност и желание за експерименти.

Цветни етикети

Контакти, кабели, контакти, кабели, контакти, кабели.......... Омръзна ни да се спъваме в тях и да изключваме все неправилната апаратура. Решението са малки цветни лепящи се листчета, поставени в основата на съответния кабел, близо до щепсела. Върху мини етикепите просто написваме вида на устройството, като DVD, телевизор, лампа, компютър, телефон,... По този начин бързо ще разпознаваме кой кабел към коя техника принадлежи, без да се налага винаги да изключваме погрешния уред. А това много помага при почистването на дома.

Real Simple

Практична палитра

Обикновено, автоматично ориентираме пластмасовата (или картонена) кутийка от закупените яйца към кошчето за отпадъци. А всъщност, от нея би излязла чудесна палитра за цветни боички! С тях може да нарисувате сами коледни картички за своите близки и приятели.

Real Simple

Артистичен рафт

Почти на всеки от нас му се намира по една стара дървена стълба у дома, която се помещава в мазето, на балкона или в друго прашно кътче. Специално нашата  стълба най-нахално се е подслонила в пералното помещение и прави особено труден достъпа до част от това място. Смятаме да ѝ ударим една боя (в цвят по желание) и да я опрем на някоя от свободните стени вкъщи. А между отделните стъпала ще пъхаме произволно списания, (с)утрешни вестници, кърпи, одеала и въобще всякакви подобни предмети.

Real Simple

Запечатано с целувка?

Лакът за нокти си има нова любов и, колкото и странно да звучи, това е хартията. Затова следващия път, когато опаковаме подарък или решим да изненадаме някого с романтично послание, вместо традиционното лепило, ще използваме стар безцветен лак за нокти. Или цветен :) Ефектът е същият, дори може да бъде по-добър.

RealSimple

Суетен поднос

Свежата перспектива променя всичко. Ето, например, една позлатена рамка за картина може да се превърне в романтична основа, върху която да поставим... какво ли не. Трябва само да позиционираме вътре парче плат или цветна хартия за завършек. Става и за подарък :)

Real Simple

Вече имате достатъчно поводи за размисъл и майсторене. Действайте! Остват по-малко от 24 часа до Коледа :)  

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май