Мъжете държат на ума, а не на външния вид!

Мъжете държат на ума, а не на външния вид!

Съвременните мъже все повече ценят жените заради ума им, отколкото заради външния им вид или уменията им в кухнята, показва ново изследване. Но представителите на силния пол трябва да полагат грижи за външния си вид, защото жените от 21-и век все повече се изкушават от физическата привлекателност и все по-малко се стремят да открият богат съпруг.

1782210

Стесняването на разликата в заплащането между мъжете и жените в западните страни означава, че традиционните приоритети за двата пола при търсенето на партньор са се променили, посочват изследователите.

Докато мъжете се научили да ценят жените заради нещо повече от извивките им, нарастващата финансова независимост на дамите означава, че привлекателността на мъжа вече не е директно свързана с размера на портфейла му.

1782209

От БГНЕС разкриват, че психолози от университета в Йорк изследвали 12 000 души в над 30 страни, за да открият какви са приоритетите им при избирането на партньор. "Установихме, че в общества като британското и особено в Скандинавия мъжете все повече ценят други качества като интелигентност вместо извивките на тялото или уменията в кухнята", казва авторът на изследването д-р Марсел Зентнер пред в. "Сънди Таймс".

Жените по традиция търсят богати мъже, които могат да издържат децата им, но дамите в страните с по-изравнени доходи на двата пола проявяват по-малък интерес към парите и отдават по-голямо значение на външния вид, допълва Зентнер.

1782211

"Мъжете могат да не полагат толкова усилия за създаване на богатство, но може да се възползват от полагането на малко повече грижи за външния си вид", отбелязва той.

Изследователите установили, че отговорите на хората били свързани с глобалния индекс за разликата в заплащането на двата пола, който измерва неравенството в 135 страни. Индексът определя Исландия като страната с най-малка разлика между мъжете и жените относно възможностите за образование и работа, както и за политическо влияние.


ключови думи:
жените мъжете

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Риби
20 февруари – 20 март