Мобилно-активна джаджа от Motorola

Пуска ви музика, следи ви пулса, усложнява ви тренировките. А-ха да почне и да готви, но...
Мобилно-активна джаджа от Motorola

Тренировките не са това, което бяха. Могат да бъдат с леки хорър елементи, лесно изпълними и дори класически, но е факт, че стават все по-високо технологични.

Поредното доказателство за това е новият музикален плейър с вградено FM радио на Motorola – MotoACTV, който ще бъде представен официално пред публика в началото на ноември. Както можете да предположите, джаджата изобщо не е само плейър. Тя е фитнес тракер, който не само може да следи пулса ви и други показатели по време на ходене, бягане или каране на колело, но и да подобрява тренировките ви, да ви задава нови предизвикателства и да ви мотивира допълнително. Всичко това е подкрепено с огромно място за най-подходящата музика (до 4000 песни или над 260 часа звук), избрана от вас или директно предложена от плейъра. Да, той може да ви дава идеи, тъй като се учи кой ритъм ви кара да давате максимума от себе си в сесия.

MotoACTV е снабден и с GPS, който записва маршрутите ви и може да ги усложнява или опростява. Освен това следи изминатото разстояние, скоростта, изгорените калории и времето ви.

Gotta Be MobileМодерното фитнес устройство е адски компактно – тежи по-малко от 35 грама и се побира в дланта ви. То ще може да се носи като часовник на китката, като гривна по-нагоре на ръката или да се прикрепва към кормилото на колелото ви. За целта ще се предлагат допълнителни аксесоари, чиято цена още не е ясна.

Разбира се, е устойчиво на изпотяване и вода и не се надрасква. А иначе е снабдено с тъч скрийн дисплей, който доста улеснява работата с него. И е наистина стилно – визията му е проста и изчистена, изцяло в черно (като за начало), разнообразено от дискретни детайли в червено. Бихме казали, че звучи доста секси :)

Работи с Android, има 600 Mhz-ов процесор и ще се предлага в 2 варианта – с памет от 8МВ и 16МВ, на цени съответно от 249 и 299 долара.

Тракерът може да използва Wi-Fi, както и да се свързва със смартфон. Това позволява да получавате известия за sms-и и входящи обаждания директно през фитнес компаньона си. Последното е възможно, благодарение на Bluetooth слушалки, които ще се продават отделно (2 вида, срещу 99 или 149 долара, и двата с вграден пулсометър).

За да бъде достоен конкурент на системата Nike+, Motorola ще разработи и онлайн система за синхронизация и споделяне на лични спортни постижения и данни, която ще бъде достъпна през сайта им.

Ние само ще добавим, че идеята много ни допада. А ако симпатичната дрънкулка можеше и да готви, ех, предричаме такъв живот, че... Но това беше от една друга песен ;) Вижте още в галерията.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май