Мобилният хамак

Не, няма крака, но може да го взимате с вас на разходка в планината
Мобилният хамак

Не искаме да ви се хвалим, но изкарахме два чудесни почивни дни сред природата. От въргаляне по полянки даже имаме мускулна треска. С нетърпение очакваме следващия уикенд, за да го направим пак. Нещо повече, вече събираме подходящи идеи за релаксация на открито.

Така, съвсем случайно попаднахме на ей този чудесен хамак, който, за разлика от други подобни люлки, е мобилен – може да се пренася лесно, в раница на гърба.

Негов създател е американецът Сет Хабър. След като дълго време се чудил как да съчетае любовта си към катеренето в планината с нуждата от почивка, Сет най-накрая се сетил. Идеята за "подвижния" пашкул му дошла случайно и той решил да я осъществи.

dailygrommet.com Trek Light хамакът е направен от здрав найлон (подобен на този, който използват за изработването на парашути) и може да издържи общо тегло около 180 килограма.

В същото време е лек като перце и се монтира за нула време. Върви в комплект със специална раница за пренасяне и книжка с инструкции. Има си и джобчета, монтирани отстрани, в които биха могли да се съберат доста къмпинг принадлежности. 

Освен това, се предлага в няколко модела и е оцветен в различни, весели цветове.

А най-готиното е, че цената му не е особено висока – тръгва от 40 долара и стига до 75 долара.

Най-скъпият Trek Light хамак е двоен. Той е подходящ за спане на открито, затова е по-широк и следователно – малко по-тежък. Но внимание: за един човек е, а не за двама. 

Освен мързеливи люлки обаче, Сет прави и други интересни неща за надъхани планинари. Разгледайте ги на официалния му сайт.

Е, това е то! Пролетта дойде – нека я изживеем, като по-често сме сред природата, без или с хамак =) 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май