Малките трикове, които всяка дама трябва да знае

..За да улесни живота си
Малките трикове, които всяка дама трябва да знае

Има тайни, които една дама никога не разкрива. Но ние ще разкрием няколко тайни на дамите, за да улеснят живота си и лесно да се справят с проблемите с подръчни материали.

1. Ако искате да запечатате приятната миризма на парфюм в косата си, напръскайте четката си за коса с любимия си аромат и се срешете.

2. За да удължите живота на четките си за грим, накиснете ги за 20 минути в гореща вода, към която сте добавили капка бебешки шампоан. След това измийте с топла вода, а след това и със студена и подсушете добре.

1529471Thinkstock/Guliver

3. Вазелинът за устни, става и за обувки. Сложете малко вазелин на клечка за уши и премахнете грозните драскотини от любимите си обувки.

4. Използвайте самобръсначката за премахване на мъртвата кожа по краката. Дори и да нямате косми, избръснете краката, нанесете скраб за тяло и избръснете отново – така люспите от мъртва кожа ще изчезнат.

5. За да предпазите пудрата и сенките си от натрошаване, сложете отгоре малко памук или памучно тампонче.

6. Пресата за коса... не е само за коса. С нейна помощ лесно ще изгладите яките и ръкавите на ризите си.

1529473Thinkstock/Guliver

7. Ако съсипете лака на някой нокът, използвайте лак с частици. Той ще прикрие недостатъците, а и е много модерен и ефектен.

8. Ако ви е излязла пъпка на лицето и сте се опитали да я изстискате, а трябва да излезете, сложете на мястото кубче лед или нещо от фризера – така ще намалите подутината и червенината.

9. Използвайте шапката за баня, за да сложите в нея пантофките си, когато сте на път. Така дрехите ви ще останат чисти, а обувките – защитени.

1529486Thinkstock/Guliver

10. Използвайте магнитния държач за ножове, като органайзер за фибички, обеци, нокторезачки, пили и всякакви дребни метални предмети. Така винаги ще знаете къде са и в същото време ще бъдат екстравагантна украса за стаята.

11. Формичките за лед стават и за органайзер на дребни украшения. Ако ги напръскате с разноцветни спрейове, ще придадете акцент на интериора.

12. Използвайте лака за нокти върху... ключовете. Така лесно ще запомните кой ключ от къде е.

1529484Thinkstock/Guliver

13. За да направите обувките от плат непромокаеми, намажете ги с твърд пчелен восък и нагрейте със сешоар, за да се разнесе равномерно.

14. Използвайте органайзер за обувки като поставка за всичките ви преси, епилатори, маши, сешоари...

15.Ако ви е свършил моливът за очи, използвайте спиралата. Вземете съдържанието от четката на спиралата с четка за грим и нанесете като течна очна линия.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април