Магнитната табла

Май вече няма да има счупени чинии и чаши...
Магнитната табла

Със сигурност някой път ви се е искало да залепите чиниите за подноса с храна, който пренасяте от кухнята към хола. Замислете се само колко ще е хубаво да носите табла с ястие, без да се страхувате, че на следващата минута ще го избърсвате от килима. Не се притеснявайте – някои будни хора вече са измислили решение на проблема.

Представяме ви Магнитната табла. Идеята за нея е на корейския дизайнер Раян Чонг У Чой. За съжаление, продуктът все още не е пуснат в производство, но очакваме това да се случи съвсем скоро. Дотогава се наемаме да ви запознаем с начина на работа на практичния поднос.

www.ryan-j.com

Същият е оборудван с комплект от 2 чаши, чиния купа с магнитни дъна. Те се поставят върху таблата и действието на магнитното поле се активира, когато хванете подноса за дръжките. Последните са оборудвани отвътре с пружина от неръждаема стомана. При повдигане на подноса пружинките доближават магнитната плоскост на таблата към дъната на съдовете.

www.ryan-j.com

По този начин всички магнити започват да взаимодействат помежду си и не позволяват на посудата да се плъзне дори сантиметър встрани. Веднага, щом поставите подноса на стабилна основа и пуснете дръжките, горната и долната част на таблата се раздалечават и съдовете отново се местят свободно.

Ще се радваме искрено, ако в скоро време можем да се сдобием с подобна джаджа на разумна цена. Е, тогава ни се иска да видим любопитните погледи на скъпите ни гости :)

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май