Лампа за лека нощ

И за куп други неща, когато сте далеч от дома...
Лампа за лека нощ

Лампата за "лека нощ" (The goodnight lamp) представлява светещо сигнално устройство с вид на къщичка. Идеята на изобретението, което все още е във фаза на проектиране, е да предава невербални, символични съобщения между хора, намиращи се на разстояние един от друг. Ето за какво става въпрос...

The goodnight lamp е мрежа от лампи, свързани помежду си по интернет. Лампите са разпределени между група от хора, като един от тях разполага с "главното" сигнализиращо устройство (голяма лампа) и предава светлинни съобщения на останалите в групата.

Например, ако вашият мениджър иска да започне конферентен разговор с вас и колегите ви в определен час от деня, той ви подава сигнал от своята лампа. Членовете на работния екип, които разполагат с по една лампа, виждат, че светещото устройство премигва. За всеки това е знак за начало на дистанционната връзка.

Това е един добър пример за приложението на т.нар. Лампа за "лека нощ". В случай, че подарите нещо подобно на близки приятели, които често ви идват на гости, биха могли да използвате устройството за съобщение от типа на "Тръгваме от нас, чакайте ни!". Всъщност, можем да се сетим и за куп други съобщения, които могат да се предадат, ако решите, че подобно устройство си заслужава.

Вижте как изглежда то във видеото. Ами, лека нощ!

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април