Колело за цяло детство

"Расте" с малчугана
Колело за цяло детство

Помните ли първия си велосипед? Аз – да. Беше скъп подарък от дядо ми, затова не бих могла да го забравя никога.

Беше оранжев, със симпатични помощни колелца. И, да, наистина го обичах много! Карах го до последно (разбирайте: по-малко от година). После ми беше адски трудно да се разделя с него. Но, уви, пораснах. Купиха ми друг (за големи), а старият "свърши" в мазето – ръждясал, олющен и твърде самотен.

Тъжно, но факт. Такава е съдбата на повечето детски колела – бързичко изпълняват мисията си да ни научат да ги управляваме и "умират" също толкова бързо. Затова много се радвам на идеята на испанския бранд Orbea да направи детски велосипед с по-дълъг живот.

Компанията предлага 3 модела колела, всеки от които може да служи вярно на детето средно около три години.

"Grow O", например, е подходящ за сладури на възраст от 1,5–4 години. "Grow 1" става за хлапаци от 2,5-5 години.

"Grow 2" е за малчугани от 4–9 години. А съвсем скоро на пазара се очаква да се появи и "Grow 3", който вече ще е за батковци и каки (9-14 години).

Специфичното при всички модели е, че височината на седалката и кормилото, както и дължината на цялата рамка, могат да бъдат регулирани в зависимост от възрастта на детето. Самият велосипед е лекичък като перце и е направен от качествен алуминий, както твърдят производителите.

Цената му не е особено висока, започва от 180 евро и варира при различните модели. А най-готиното е, че всички са толкова цветни и забавни, че няма как да не се влюбиш в тях от пръв поглед. Разгледайте ги на сайта на бранда и ще се убедите, че така. 

А като съм тръгнала, нека ви попитам: какви спомени имате вие от първия си велосипед и липсва ли ви той? 

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май