Как да очаровате мъж за 12 минути

Как да очаровате мъж за 12 минути

1:00. Усмивка

Изразът "любов от пръв поглед" може лесно да се тълкува като "любов от първа усмивка". 64 % от мъжете отбелязват, че именно усмивката, с която биват посрещнати, е решаващ фактор за по-нататъшното развити на отношенията. Човек оценява усмивката, още преди да е разменил първите думи със събеседника.

2:00. Външен вид

За това колко е красива душата ви той ще има възможността да разбере по-късно. Но само ако първо оцени външната ви красота. На втората минута от запознанството хората подсъзнателно си правят изводи за външния вид на събеседника. Повече от половината доброволци са способни да пренебрегнат дреболии като несполучлива прическа или старомодни обувки, но неприятната миризма слага кръст на по-нататъшното общуване в 60 % от случаите.

1841851

3:00. Синестезия

Помните ли кучето на Павлов, което винаги очаквало храна, когато светнела лампата? Хората също могат да реагират различно на различни дразнители. Например определен аромат може да събуди спомени от детството, а даден цвят да ни припомни някоя мелодия. Изкусителният аромат, комфортната обстановка и приятният вкус ще съблазнят събеседника, без дори да се усети.

4:00. Визуален контакт

За 58 % от мъжете визуалният контакт е много важен. Не забравяйте да гледате смело събеседника в очите. Само не прекалявайте – нека не се чувства, сякаш го изяждате с поглед.

5:00. Тембър на гласа

Някои жени са имали късмета да се родят със съблазнителен глас като на Скарлет Йохансон. Други пък се научават да моделират гласа си, за да правят добро впечатление. Според статистиката минимум 25 % от мъжете обръщат сериозно внимание на гласа на жената при среща.

1841852

6:00. Три въпроса

Време е да започнете разговора. Университета в Харвард ще ви помогне за това. Забравете клишетата от типа "Какво работиш?", "Как изкара днес?" или прословутите приказки за времето. С помощта на математически алгоритъм учените са изчислили кои са четирите печеливши въпроса, които ще определят доколко сте съвместими - "Обичаш ли филми на ужасите?", "Някога пътешествал ли си сам?", "Щеше ли да ти е приятно да зарежеш всичко и да заживееш на кораб?" и "Какво би сложил на пицата си?". Ако събеседникът даде същите отговори, каквито бихте дали вие, според учените имате бъдеще като двойка.

7:00. Ало?

82 % от мъжете на първа среща се дразнят от звука на звънящ или вибриращ телефон. Така че когато отивате на среща, забравете за контактите си и социалните мрежи и не прекъсвайте разговора, за да отговорите на поредното "важно съобщение".

8:00. Ласкателства

Има два типа комплименти – напълно искрени и такива, от които човек може да се втрещи. Мъжете безусловно обичат ласкателствата, но не стигайте до твърде сладникави суперлативи. Фалшивите нотки в гласа ви в най-добрия случай ще бъдат пренебрегнати, а в най-лошия – оценени като причина мъжът да не се види никога повече с вас.

9:00. Делова среща

Най-честата грешка на първа среща е превръщането на общуването в същинско интервю с формат "въпрос-отговор". Опипайте почвата – какви теми събеседникът ви поддържа с удоволствие и какви отбягва? Всеизвестни табута са въпросите относно материалното състояние и бившите половинки. Не задавайте "закрити" въпроси, на които може да се отговори само с да или не. Избирайте реплики, които да помогнат на събеседника да се разприказва. Вие самата пък отговаряйте на всеки въпрос така, сякаш говорите за нещо много приятно. Тогава мъжът задължително ще поиска да ви види пак.

10.00. Скорост

Скоростта, с която мъжът допуска в живота си нова жена, според статистиката е много по-ниска от женската. Не пришпорвайте събитията! Ако жената навлиза твърде настойчиво в личното пространство на мъжа, дава твърде много информация за себе си или просто говори много бързо, в 83 % от случаите мъжът ще се почувства некомфортно. Учените са доказали, че най-съблазнителното темпо на говор е 125-150 срички в минута.

11:00. Шега

Доброто чувство за хумор е едно от най-хубавите качества на жената. С малко смях ще смъкнете напрежението и ще очаровате окончателно всеки един мъж. Дори и най-безобидните шеги обаче не бива да засягат събеседника ви или околните хора.

12:00. Втори шанс

Проучванията показват, че мъжете са почти два пъти по-снизходителни от жените. Дори ако първата среща е била несполучлива, те обикновено са готови да поканят дамата отново. Най-вероятно ще имате втори шанс.


ключови думи:
мъж очароване

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април