Иновация в тренировките: Quick Click weights

Модерна система за закрепване на тежестите обещава по-безопасна, лесна и бърза тренировка
Иновация в тренировките: Quick Click weights

За някои стари "железари" (предшествениците на фитнесарите) осъвременяването на фитнеса и упражненията с тежести е пошло и ненужно. Но в ерата на "фешън памперсите" функционалният и, в същото време, стилен дизайн е неминуемо явление дори в света на тренировките с тежести.

Точно затова много ни допаднаха дъмбелите Quick Click weights, които тепърва се разработват за масово производство. Освен, че изглеждат добре, те са и хипер удобни за използване: сглобяват се лесно, буквално с едно движение, тежестите се закрепват на мига, без това да отнема сили за половин тренировка, и заемат малко място.

Основата на дъмбела, която играе ролята на ръкохватка, е снабдена с вградени ръчки. Чрез тях, с едно натискане, се добавят или премахват тежести. Последните не са с типичната форма на дискове, което улеснява захващането им, както и нареждането им след изполване.

YankoDesign

Захватът на тежестите е толкова здрав, че дъмбелът спокойно може да се използва и в отвесно положение, без да се притеснявате, че някоя щипка ще се разхлаби и ще изпусне диск от 10 килограма върху краката ви :)

Системата е толкова надеждна, че може да се приложи и върху лост, не само върху дъмбели.

YankoDesign

След края на тренировката тежестите се подреждат една в друга, като конуси, и не заемат особено много място.

YankoDesign

Идеята за Quick Click weights оригинално хрумва на Мериелън Бауман – фитнес инструктор с над 25-годишен стаж. В часовете, които провеждала, предимно с жени, й направило впечатление, че традиционното сглобяване на дъмбели и лостове с тежести затруднявало и дори отказвало много клиентки. Тогава й хрумнало, че това може да се промени, като традиционните подвижни щипки изцяло се заменят с вградени лостчета.

Съпругът й – Винсънт Бауман, развил идеята до иновативна система за свободни тежести с модерна и стилна визия.

В момента семейството вече притежава патент за дъмбелите, открили са и производители и дистрибутори за масовото им лансиране на пазара, но им липсва начален капитал за старт на производството. За това набират инвестиции чрез платформата Indiegogo.com, където засега не могат да се похвалят с особен успех. Ние им пожелаваме успех, защото ни се иска да видим в действие функционалните дъмбели скоро.

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Телец
21 април – 21 май