Илюстрации, които можеш да вкусиш

Потопете се в реалистичния рисуван свят на Марчело Баренги
Илюстрации, които можеш да вкусиш

Марчело Баренги може да бъде представен по два начина. Единият е скучноватото въведение, което откриваме на сайта му и гласи: "аз съм илюстратор и графичен дизайнер". Другото е всичко, което ще видите след малко.

Марчело е роден през 1969 година, а открива магията на визуалното изкуство само 9 години по-късно, когато се сблъсква с Джокондата на Леонардо да Винчи и се опитва да я възпроизведе на лист хартия. 70-те години на миналия век за него са и годините на супергероите от култовите комикси на Marvel, сред които любимец му е Спайдърмен.

През 80-те младият художник открива цветните моливи, но бързо изпитва нуждата да намери алтернативна техника, която ще му позволи да запълва големи полета, да рисува по-добри сенки и да избегне зърнестия ефект на молива. Междувременно рисува много от нещата, които вижда с очите си, и все по-добре овладява темперните и акварелните бои, както и моделирането от пластилин.

Така до 1985 година, когато хваща за първи път пистолета за боядисване и изцяло преоткрива начина, по който твори. През това време Марчело е запленен от работата на Дерек Ригс, легендарният илюстратор на английската хеви метъл банда Iron Maiden и баща на техния талисман - чудовището Еди. Известен период от живота на италианеца минава под знака на Еди и опитите му да го пресъздаде колкото се може по-прецизно.

Не на последно място в списъка с артисти, повлияли изкуството му, Марчело поставя Тим Бъртън - автор и режисьор на незабравимите образи, пейзажи и архитектури, които в максимална степен се доближават до идеала за красота на живеещия в Милано и понастоящем 44-годишен художник.

Всъщност, преди около десет години той решава да сложи край на кариерата си като такъв. Едва наскоро Марчело позволява на т.нар. илюзорно триизмерно рисуване да възроди интереса му към молива и бързо се превръща в един от най-популярните представители на това течение.

В канала му в YouTube можете да видите как той създава многобройните си шедьоври, които ще обърнат представите ви за реализъм. Тук ще споделим само два от тях, понеже обожаваме да ни рисуват яйца...

Добави коментар

Моля, пишете на кирилица! Коментари, написани на латиница, ще бъдат изтривани.

Хороскоп

Овен
21 март – 20 април